fbpx
///

OGLASILA SE MAJKA ČETVORKI IZ BANJA LUKE Sin jedva čeka da upozna svoju braću

Veoma smo uzbuđeni, čekamo na dolazak kući, čim bebe malo ojačaju, rekla je ponosna majka četvorki i Banjalučanka Milana Petrović za RTRS

Majka četvorki rođenih u Sloveniji, Banjalučkanka Milena Petrović podsjetila je da je prošla veoma rizičnu trudnoću, ali i uspješan porođaj, zahvaljujući stručnom timu ljekara.

Dječaci su dobro, još su na intezivnoj njezi, bit će tamo još neki period. Јoš neko vrijeme će ostati u inkubatoru. Doktori su odlučili da me mogu pustiti, imam još jednog sina koji je veoma uzbuđen da upozna svoju braću – kazala je.

Uzbuđeni i nestrpljivi

Istakla je da su svi veoma uzbuđeni, te nestrpljivi da se vrate u Banju Luku, a priliku za to će imati kada bebe ojačaju. 

Od tročlane porodice, postajemo sedmočlana – rekla je Milana, te podijelila da se nada da će sve biti uredu.

Doktori iz Slovenije koji su bili na porođaju saglasni su – ovo je zaista veliko čudo.

Čudo je i da smo uspjeli donijeti sve četiri bebe na svijet. U ovom slučaju je žena prirodno zatrudnila, vjerovatno je došlo do oplodnje jedne jajne ćelije, koja se podijelila. Ovakve trudnoće su veoma rizične, tako da ovakvu trudnoću je veoma teško dovesti do porođaja, koji u mnogo slučajeva može biti rizičan – istakla je doktorica.

Bebama još treba pomoć

Kako navodi, novorođene bebe su imale težinu sličnu onoj koja je ustanovljena na ultrazvuku.

Ogroman tim doktora, zdravstvenih sredstava i osoblja bilo je uključeno u ovaj porod. Bebama još treba pomoć, ali mi se trudimo da što prije omogućimo da one budu sa svojom majkom. Bar još pet sedmica bi trebali da ih zadržimo ovdje – dodaju oni.

Rođenje četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknulo je regijom i Europom, što i ne čudi jer je šansa da se rode četvorke jedan prema pola miliona.

Prethodna priča

MIT ILI ISTINA Postoji li majčinski instinkt? I šta je s instinktom očeva?

Naredna priča

PITANJE KOJE TREBA ODGOVOR Kako vratiti narušen imunitet nakon trudnoće?

Najnovije iz Porod

-->