fbpx
//

OTKRIVEN IZNENAĐUJUĆI RAZLOG Zašto najviše žena zatrudni tokom blagdana?

Istraživači su otkrili da muškarci imaju najzdraviju spermu zimi i u rano proljeće te da tada proizvode 70 milijuna spermija po mililitru sjemena, u usporedbi s 68 milijuna na kraju proljeća

Statistika je već pokazala da se u avgustu i septembru rodi najviše djece. Prema tome najviše žena zatrudni tokom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Istraživanje pokazuje da razlog nije više seksa. Dokazi sugeriraju da se to događa jer sperma preferira niže temperature.

Veće šanse za začeće

Studija objavljena u časopisu Obstetrics & Gynecology pokazala je da se kvaliteta sperme poboljšava zimi u odnosu na ljeto.

Istraživači su otkrili da muškarci imaju najzdraviju spermu zimi i u rano proljeće te da tada proizvode 70 milijuna spermija po mililitru sjemena, u usporedbi s 68 milijuna na kraju proljeća.

Također, spermiji proizvedeni zimi bili su brži od svojih proljetnih kolega. Zbog toga je vjerojatnije da će spermiji doći do jajne stanice žene, što povećava šanse za začeće, piše Daily Mail.

Najviše razine testosterona

Korejska studija iz 2021. godine, provedena među policijskim službenicima u 40-ima i 50-ima, otkrila je da su u jesen i početkom zime muškarci imali najviše razine testosterona, dok su najniže razine bile u januaru i maja. Tim je otkrio da na razinu testosterona utječu temperatura i količina dnevnog svjetla.

Testosteron je muški spolni hormon koji se prvenstveno proizvodi u testisima. Međutim, receptori za testosteron su rašireni po cijelom tijelu. Pomaže u održavanju gustoće kostiju, raspodjele masti, mišićne mase, dlaka na licu i tijelu, seksualnog nagona i proizvodnje sperme, prema klinici Mayo.

Prethodna priča

PRIČA O IGRAČKAMA Šta pokloniti djeci za novogodišnje praznike?

Naredna priča

IMA IQ SKORO KAO EINSTEIN Ova curica ima šest godina, a postala je članica Mense

Najnovije iz Put do trudnoće

-->