fbpx
//

‘ŽEĐ JE STVARNA’: Sjećaš li se prvog pića nakon poroda?

Neka istraživanja pokazuju da je porođaj za žensko tijelo napornije iskustvo nego trčanje maratona. Zato ne čudi činjenica da je mama nakon poroda gladna, a posebno žedna

Nijedno jelo nije tako dobro kao ono nakon poroda, reći će vam sve mame i dodati poznatu priču o neopisivoj žeđi koja potom uslijedi.

“Žeđ je stvarna. Koliko vas se sjeća da se osjećala kao deva koja nikako da se dovoljno napije tekućine?”, pitanje je ispod fotografije mame koja drži bočicu s napitkom neposredno nakon porođaja, a objavljena je na Instagram profilu kpphotoinc fotografkinje Kirstie Perez koja se bavi fotografiranjem porođaja, trudnica, novorođenčadi.

Među brojnim fotografijama poroda, sada je našu pažnju uhvatio izraz lica jedne mame koja izgleda kao da ne može utažiti žeđ nakon što je rodila.

Na porodu se preporučuju izotonična pića i voda

“Tradicionalno se ženama ne preporučuje unos hrane i pića tijekom poroda budući da postoji bojazan od udisanja tekućine ili hrane u pluća, što može dovesti do otežanog disanja i upale. Međutim, u novije vrijeme, suzdržavanje od hrane i pića pokazalo se nepotrebnim. Ovo je vrlo dobra vijest jer većina žena osjeća glad i žeđ tijekom poroda, posebice tijekom njegovih ranih faza”, objašnjavaju stručnjaci i dodaju da se tijekom poroda preporučuju izotonična pića, posebice onim ženama koje ne osjećaju potrebu za hranom.

Stručnjaci tvrde da se izotonična pića brzo apsorbiraju i daju tijelu potrebnu energiju.

Također, dobar izbor su voda i razrijeđeni voćni sirup. Gazirana pića i limunada ne predstavljaju dobar izbor jer mogu izazvati mučninu.

Prethodna priča

STRUČNJACI OBJASNILI Zašto ne treba hvatati djecu koja skaču u bazen

Naredna priča

IZBJEGAVAJTE FRAZE Klišeji su prošlost, naša djeca trebaju "razumnije roditelje"

Najnovije iz Porod

-->