fbpx
///

STRUČNJACI OBJASNILI Zašto ne treba hvatati djecu koja skaču u bazen

Važno upozorenje objavila je američka tvrtka za sigurnost u vodi.

Oni savjetuje roditeljima da ne hvataju svoju djecu dok skaču u bazen jer ih tako ne uče važnim lekcijama o zadržavanju daha, plutanju u vodi i kako postaviti svoje tijelo pod vodom.

Isječak na Facebooku prikazuje oca koji broji do tri prije nego što dječak skoči u bazen raširenih ruku. Odrasla osoba napravi korak unatrag dok dijete pada u vodu, a zatim poseže prema dolje kako bi ga rukama vodila prema sebi.

“Hvatanje djeteta u zraku uskraćuje mu priliku da vježba zadržavanje daha, osjeti uzgon vode ili uspostavi horizontalni položaj tijela”, stoji u naslovu videa.

Jedna osoba upitala je odnosi li se to i na malu djecu koja tek savladavaju plivanje, a stručnjaci su brzo odgovorili: “Sačuvajte skakanje za vrijeme kada vašem djetetu bude ugodno pod vodom.”

Američka akademija pedijatara kaže da roditelji uvijek moraju biti u blizini kada je dijete u vodi ili oko nje. Naime, utapanje je jedan od najčešćih uzroka smrti u populaciji od jedne do 24 godine, pri čemu su petogodišnjaci najrizičnija skupina, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacija. 

Prethodna priča

LJETNE DILEME: Treba li beba na plaži nositi kupaće gaćice ili pelene?

Naredna priča

'ŽEĐ JE STVARNA': Sjećaš li se prvog pića nakon poroda?

Najnovije iz BEBE

-->