fbpx
 Pacific Press / ddp USA / Profimedia
//

Angelina Jolie: Porodica se gradi na ljubavi

Jolie je otvoreno rekla da bi bila savršeno sretna da nije imala sopstveno biološko dijete. Priznala je da, iako je trenutak kada je Shiloh vidjela po prvi put nakon rođenja bio divno iskustvo. No, dodala je, to nije zasjenilo duboku emocionalnu vezu koju je osjetila kada je prvi put srela Zaharu

Porodica Angeline Jolie mnogima je velika inspiracija.

Glumica je stvorila zajednicu punu ljubavi i razumijevanja sa svojom biološkom i usvojenom decom. Kada su u pitanju njene kćerke, Shiloh i Zahara, Angelina je sa svakom od njih razvijala jedinstven odnos, a razlog za to leži u njihovom različitom djetinjstvu i odrastanju.

BIG PICTURES / Bauer Griffin / Profimedia

Zahara se suočila sa izazovnim odrastanjem, a borila se i sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Jaka veza sa Zaharom

Od trenutka kada su se upoznale, odmah se stvorila jaka veza među njima i Zahara je brzo postala deo Angelininog života, a u julu 2005. glumica je zvanično usvojila djevojčicu. Ona je tada imala samo sedam mjeseci.

Međutim, na početku je bilo dosta poteškoća. Samo nekoliko sati nakon što je mala Zahara kročila u svoj novi dom, Angelina je osjetila da nešto nije kako treba. Beba teška samo 4 kilograma brzo je odvedena na ljekarski pregled. A vijesti su bile šokantne – Zahara je od rođenja patila od teške pothranjenosti i mučila se sa bakterijskom infekcijom.

Mala Zahara se borila sa salmonelom, nemilosrdnim neprijateljem koji je odnio živote mnogo beba i djece. Ali ljubav ne poznaje granice, a uz majčinu nepokolebljivu odanost i stručnu medicinsku njegu, Zahara je uprkos izgledima, izašla potpuno zdrava iz bolnice nakog dugog liječenja.

Angelina Jolie i Brad Pitt postali su 2006. roditelji njihovog prvog biološkog djeteta Shiloh Nouvel Jolie – Pitt, koja je pokupila izvanrednu ljepotu oba roditelja.

FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Zbog jedinstvenih osobina svoje kćerke, Jolie je vjerovala da će Shiloh ostaviti nezaboravan pečat u svijetu, praveći sopstveni put i ostavljajući trajan uticaj. Glumica je rekla: „Skoro pa će biti stranac u porodici jer je plava i plavooka.“

Neraskidiva veza

Uprkos tome što je uvek željela svoje dijete, kada su je pitali o njenim osjećanjima prema Shiloh, Jolie je jasno stavila do znanja da ne želi da favorizira svoje biološko dijete u odnosu na usvojene.

Njen inkluzivni pristup je istakao da se porodica gradi na ljubavi, bez obzira na krvno srodstvo.

Jolie je takođe otvoreno rekla da bi bila savršeno sretna da nije imala sopstveno biološko dijete. Priznala je da, iako je trenutak kada je Shiloh vidjela po prvi put nakon rođenja bio divno iskustvo. No, dodala je, to nije zasjenilo duboku emocionalnu vezu koju je osjetila kada je prvi put srela Zaharu.

Angelina Jolie je rekla da su zajednička iskustva bola i nedaća stvorila neraskidivu vezu između nje i njene usvojene dece.

Otkrila je: „Osjećala sam mnogo više prema Madoxxu, Zahari i Paxu jer su oni morali da se bore da prežive. Za Shiloh je djelovala kao da je privilegirana od trenutka kada se rodila. Ali svjesna sam da moram da se uvjerim da ne ignorišem njene potrebe, samo zato što mislim da su drugi ranjiviji – istakla je glumica.

Barbara Amendola / ipa-agency.ne / PA Images / Profimedia

Tako Angelina Jolie pokazuje da je mnogo više od obične ikone poznate po svom glumačkom talentu, bezvremenskoj ljepoti i zadivljujućim pojavama na crvenom tepihu.

Ona prikazuje suštinu saosjećajnog ljudskog bića, odane majke i neumornog humanitarca.

Prethodna priča

NIJE ŠALA Ovo je apartman za porođaj u danskoj državnoj bolnici

Naredna priča

ITALIJA Zastupnica dojila dijete na sjednici u Parlamentu i dobila aplauz kolega

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->