fbpx

Save the Children podijelio više od 2.300 paketa za osobe bez prihoda

Save the Children je s partnerima na terenu proteklih sedmica podijelio više od 2.300 paketa hrane, higijenskih proizvoda i proizvoda za bebe. Nabavku paketa omogućio je Start Network donacijama britanskog Odjela za međunarodni razvoj (DFID) i Fondacije IKEA.

Kako se navodi u saopćenju, od početka proglašenja vanredne situacije usljed pandemije korona virusa do danas hiljade osoba u Bosni i Hercegovini ostale su bez bilo kakvih prihoda.

Ova situacija posebno se odrazila na porodice koje su već živjele u siromaštvu. Zatvaranjem škola i različitih servisa podrške u lokalnim zajednicama, pojedina djeca ostala su bez jedinog dnevnog obroka, a ograničenje kretanja mnogu djecu je ostavilo i u riziku od nasilja i iskorištavanja – navodi se u saopćenju.

Rečeno je da su na područjima Banjaluke, Bihaća, Bijeljine, Brčkog, Mostara i Sarajeva osigurali podjelu ukupno 2.350 paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda, te proizvoda za bebe.

Ovog petka, podjeli posljednjih paketa za područje Sarajeva pridružiće se britanski ambasador u BiH Matthew Field, te direktorica Save the Children za sjeverozapadni Balkan Andrea Žeravčić i direktor Kantonalnog centra za socijalni rad Samir Suljagić koji će imati priliku i direktno razgovarati sa građanima o tome na koji način je epidemija korona virusa uticala na njih i njihove porodice. 

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Geografija – Novi Zeland – geografski prikaz

Naredna priča

Sandra Bullock: Poznata glumica prvi put pokazala kćerku

Najnovije iz VIJESTI

-->