fbpx
/

PONOSNO POKAZALA SVOJIH 40 ŠAVOVA

Iako je carski rez dobro prošao, Remy je stigla pet sedmica ranije i morala je provesti 15 dana na odjelu za intenzivnu njegu novorođenčadi, dok je Erin ostala s 40 šavova koje su držale trbuh zajedno i velikim ožiljkom

Erin Bahadur u decembru 2020. je rodila svoje drugo dijete, djevojčicu Remy. Zbog placente previje je podvrgnuta hitnom carskom rezu, nakon kojeg je dobila 40 šavova na trbuhu. Skinula se i pokazala svoj poveći ožiljak, kako bi dala do znanja kroz što sve prolazi žensko tijelo da bi na svijet donijelo novi život. 

Iako je carski rez dobro prošao, Remy je stigla pet sedmica ranije i morala je provesti 15 dana na odjelu za intenzivnu njegu novorođenčadi, dok je Erin ostala s 40 šavova koje su držale trbuh zajedno i velikim ožiljkom.

Hrabra mama odlučila je biti iskrena sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, gdje ima preko 28 hiljada pratitelja i podijeliti stvarnost svog stanja. 

Sada je na putu prema samoprihvaćanju i kaže da se osjeća “ponosno” na svoje tijelo i na ono što je ono postiglo.

– “Ja sam vizualni tip pa mi fotografije ožiljka pomažu da normaliziram ono što se dogodilo mojem tijelu. Ponekad, zbog hormona i neprospavanih noći, zaboravimo prve dane. Htjela sam pokazati drugim ženama da nije svaki porođaj isti i da i one atipične treba slaviti. Ožiljak za mene predstavlja snagu. Zadivljuje me da postoji mesto kroz koje sam otvorena kako bi izašao drugi život. To su vrata kroz koja je moja kćerka stigla na svijet i jako sam ponosna – napisala je na Instagramu.

Erin je u međuvremenu izvadila šavove, ali i dalje objavljuje fotografije ožiljka. 

Upozorila je da na društvenim mrežama gledamo idealne fotografije, koje su daleko od stvarnosti.

– Vidimo ružičaste prizore porođaja i majčinstva, ali moje iskustvo, u oba porođaja, pokazuje da to nije uvijek slučaj. Zbog nasmiješenih mama i beba ženama može biti teško prihvatiti da su prošle kroz traumu. Želim da govorimo o stvarima o kojima ljudi ne govore. Želim da vidimo i čujemo sve žene”, zaključila je.

Prethodna priča

NAJDRAŽA IGRAČKA JE VAŽNA

Naredna priča

MONTESSORI KOD KUĆE: PROLJETNE AKTIVNOSTI KOJE ĆE DJECA OBOŽAVATI

Najnovije iz Porod

-->