fbpx

Mama Etoni kao inspiracija: Njena jela za djecu izgledaju kao umjetnička djela

Svi roditelji znaju koliko djeca mogu biti izbirljiva. Našim je mališanima pored okusa jela jako važna i vizualna prezentacija. Zato roditelji, da bi zadovoljili male kritičare, svakodnevno pokušavaju savladati umjetnost kuhanja. Jedan od tih roditelja je Etoni Mama, majka troje djece iz Japana. Ova nevjerojatno talentirana žena radi neodoljiva jela koja i odrasli žele probati.

Etoni Mama ima tri djevojčice od sedam, devet i jedanaest godina. Ove su djevojčice prave sretnice jer imaju priliku skoro svakog dana jesti obroke u obliku omiljenih likova iz crtanih filmova. Talentirana mama nije imala prethodno kulinarsko znanje, ali je definitivno postala pravi majstor Bento obroka.

– Bento je japanski termin za obroke spremljene u kutiji. Pored regularnih obroka, u Bento se pakiraju “kyaraben” obroci, odnosno obroci napravljeni u obliku crtanih likova, ljudi, životinja itd. – navodi. 

Nakon što je Etoni Mamu kolegica ohrabrila da svoje zabavne obroke podijeli na Instagramu, pratitelji su prepoznali njen talenat i ubrzo je zapratilo preko 103 tisuće pratitelja. Popularnost na društvenim mrežama dovela je do toga da Etoni objavi kuharicu. U njoj roditelji mogu pronaći  ideje i objašnjenja kako napraviti ukusna i zabavna jela kojima djeca neće moći odoljeti. Zanimljive obroke možete pogledati na Instagram profilu ove mlade mame.

Ostala zanimljiva i inspirativna jela koja pravi pogledajte ovdje.

(Index.hr, kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Kidsinfo.ba savjetuje: Animirajte djecu tokom trajanja karantena

Naredna priča

FTV objavljuje najzanimljivije: Pošaljite video snimke mališana koji odgovaraju na pitanja zašto ostaju kući

Najnovije iz Ishrana

-->