fbpx

Obradujte mališane zdravim domaćim sladoledom

Nije tajna da su kupovni sladoledi puni šećera, zasićenih masnih kiselina, vještačkih boja i ostalih aditiva, čime se omogućava dugotrajnost, kremasta tekstura i jarke boje, ali ne i nutritivna vrijednost.

Osim toga, komercijalno dostupni sladoledi su proizvedeni na mliječnoj bazi, što je problematično za sve koji su osjetljivi na mliječne proizvode. No, dobra vijest je da u posljednje vrijeme sve više ljudi prepoznaje važnost i neophodnost zdrave prehrane, pa su se čak i na tržištu pojavile zdrave varijante sladoleda.

No, nemojte zanemariti ni to da zdrav sladoled možete napraviti i sami. Sigurni smo da ćete na ovaj način obradovati sve članove porodice, a posebno mališane koje možete uključiti u proces pravljenja.

U nastavku vam donosimo video zapis Dušice Stamenković, majke troje mališana, u kojem pokazuje kako da napravite zdrav domaći sladoled.

Nemam tačne mjere jer ne može da se pogriješi. Osnovni sastojci su zamrznute banane i grčki jogurt, a po želji dodajte još neko zamrznuto voće. Med dodajte po ukusu – napisala je, između ostalog, ona.

Pogledajte video.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Moda: Trudnički outfiti Nezire Muhović

Naredna priča

Vodič za roditelje: Sve što trebate znati o tinejdžerskim ljubavima

Najnovije iz Recepti za sve

-->