fbpx

Sara Bero o novom uspjehu Irme i Ilde za Kidsinfo: Srce ispunjeno ponosom

Sara Bero, žena koju smo upoznali i zavoljeli kao majku preslatkih blizankinja Irme i Ilde, ovih dana ima poseban razlog za ponos.

Irma i Ilda su, kako to Sara kaže, još jednom pomjerile granice i pokazale da osobe sa Down sindromom itekako mogu i trebaju biti ravnopravni članovi društva. Naime, njih dvije su snimile spot za novu pjesmu mlade umjetnice Lane Vukčević, koja je, kako je Sara na svom Instagram profilu napisala, prva poznata osoba u regionu koja je angažovala osobe sa Down sindromom na ovaj način.

Iskreno sam jako srećna što su Irma i Ilda, po ko zna koji put, pomjerile granice i pokazale da, iako imaju Down sindrom, mogu dosta toga, na svoj način. Svakoj majci koja ima dijete s poteškoćama u razvoju ovakva podrška itekako znači i daje krila. Ovakve stvari poručuju da nije sve tako crno i da ima nade za ovo društvo – rekla je Sara za Kidsinfo.

Sara ističe da su njene kćerke bile jako uzbuđene zbog ovog angažmana.

Tokom snimanja ni na sekundu nisu pokazale umor, glad ili nešto tome slično. S druge strane mi ostali smo bili u fazonu da što prije završimo jer smo se umorili – kaže Sara kroz smijeh.

Ne krije da smatra da bi više poznatih ličnosti trebalo da se ugleda na Lanu.

Na taj način se drugim ljudima može pokazati i dokazati da osobe s poteškoćama u razvoju nisu za zaobilaženje već za prihvatanje i druženje – kaže ova ponosna majka.

Podsjećamo, Sara uz Irmi i Ildu ima i mlađu kćerku Inu.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Jelena Jugović Tuncel: Lice bez bora uz zogan masažu

Naredna priča

Iskustva bh. žena nakon spontanog pobačaja: "Mlada si, bit će opet"

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->