fbpx

Andrea Tomašević Kolenda: Emotivna poruka povodom kćerkinog rođendana

PR menadžerica, novinarka i influenserica Andrea Tomašević Kolenda na svom je Instagram profilu napisala emotivnu poruku povodom rođendana kćerke Ene.

Ovaj smotuljak s druge slike je narastao u najplemenitije biće na svijetu. Dobra moja djevojčice, samo zdravlje ti želim i da ostaneš baš takva kakva jesi. Dobro… još malo da očvrsneš i da ne budeš toliko emotivna – napisala je ona.

Podsjećamo, Andrea sa suprugom Edinom ima i jednogodišnjeg sina Danija.

– Plašila sam se drugog djeteta, biću iskrena. Tačnije, nisam se zamišljala sa dvoje djece, jer sam živjela u ubjeđenju da ne bih mogla sve to držati pod kontrolom. On me uvjerio u suprotno. Potpuno nam je promijenio život, obogatio ga je na način na koji nam je to bilo potrebno. Skupa pratimo svaki njegov pomak u razvoju i sve nam je to mnogo zabavnije nego što je bilo s Enom. S njom smo strepili oko svega, više smo brinuli, svaka situacija nam je bila nepoznanica i nismo mogli opušteno uživati. Sada smo iskusniji i znamo šta nas sve čeka. Mnogo drugačije pristupamo nekim stvarima u njegovom odrastanju – rekla je ona.

U jednom od intervjua je otkrila i šta joj je, kada je riječ o odgoju djece, posebno bitno.

– Da budu odgovorni, na prvom mjestu! Prema sebi, prema ljudima oko sebe, prema životu, prema svemu onome što ih okružuje! Da pokažu razumijevanje i poštovanje, da od najranije dobi znaju za „molim“, „hvala“, „oprosti“. Ja uvijek kažem da je biti roditelj i odgojiti odgovorno i zrelo, emocionalno stabilno dijete, kao kopati iglom bunar. I stalno naglašavam kako sve počinje od porodice. Obrasci pravilnog odgoja se usvajaju prije svega u porodici, a svi drugi odgojni uticaji tokom odrastanja samo su nadogradnja. Navest ću banalan primjer: Ako pred Enom iz svog džepa istresem gomilu smeća nasred ulice, naučit ću je da je to ispravno ponašanje koje će ona ponoviti za mnom. S druge strane, ako provedem neko vrijeme da joj objasnim kako će to smeće uticati na naš život, zbog čega moramo paziti na okoliš, šta bi se desilo da se svi ponašamo neodgovorno prema sredini u kojoj živimo, mislim da će joj biti jasno zašto mora brinuti o svemu – rekla je.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Black Friday u Importanne centru: Popusti i do 70%

Naredna priča

Slavlje u domu Sare Bero

Najnovije iz Rođendani

-->