fbpx
/

Majka četvero mališana: Kada je pravo vrijeme za ljetovanje s bebama i šta ponijeti

Jelena Jakšić, koju oni koji je prate na Instagramu znaju po profilu @jelajabuka, majka je četvero mališana.

–  Trenutno mi je najveći izazov naći vremena za starijeg sina i kćerku. Obaveze oko blizanaca su ogromne, a što su stariji oni postaju zahtjevniji. S druge strane, tu su 4-godišnja kćerka i 2-godišnji sin koji imaju svoje želje i potrebe. Lagala bih kada bih rekla da nije teško, jer to su ipak djeca koja i dalje imaju veliku potrebu za mamom i tatom. Njih je četvoro, a nas dvoje. S druge strane, gledati ih kako praktično zajedno odrastaju, kako su zapravo „generacija“ i drugari gotovo od prvih godina svojih života je neprocjenljivo i vrijedno „muke“ na početku. Moja bliska prijateljica je jednom rekla: „Realno, prve dvije godine ćete crći (misleći na nas roditelje), a poslije, poslije ćemo vam svi zavidjeti“. Ja istinski vjerujem da su pred nama sve lakši, bezbrižniji i srećniji dani – rekla je ona u intervjuu za naš portal.

No, da se rado suočava s izazovima Jelena je pokazala kada je sa svojim mališanima otišla na ljetovanje. Svoje skustvo je podijelila na Instagramu, te otkrila kada je pravo vrijeme za ljetovanje s bebama, te šta je neophodno ponijeti.

Zapamtite da je svaka porodica priča za sebe i da je svaka beba priča za sebe. Ipak, nadam se da će naše iskustvo i savjeti biti od pomoći – napisala je ona.

Pogledajte video.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Porodica na okupu: Ovako su poznati čestitali Bajram

Naredna priča

Maja Munda: Drugi porođaj mi je bio mnogo lakši

Najnovije iz BEBE

-->