fbpx

Poznata manekenka o majčinstvu: Smatram da bi svaka majka trebala da doji bar do 6. mjeseca

Prethodna godina je za poznatu manekenku Sofiju Milošević bila posebno sretna. Naime, osim što se vjerila sa svojim partnerom Lukom, Sofija je rodila i svoje prvo dijete, sina Alekseja.

Za portal Nova.rs je govorila o ulozi majke, te otkrila koliko ju je dolazak sina promijenio.

Potpuno sam se promijenila. Bila sam svjesna toga i prije nego što sam se porodila. Moje misli su posvećene samo njemu i svjesna sam da je odgajanje djece jedna od najozbiljnijih uloga. Želim da ga razmazim ljubavlju, ali ne i da bude razmažen potpuno i da mu je sve dopušteno – rekla je ona za ovaj medij.

Otkrila je i na čemu će zasnivati njegovo vaspitanje.

Želim da mu prenesem tradicionalne vrijednosti koje se tiču porodice. Ali kada se radi o poslu i životu generalno, voljela bih da razmišlja “outside of the box”, odnosno izvan kutije i da vidi širu sliku. Trudiću se da bude maksimalno informisan i da radi na svom intelektu. To je najvažnija stvar – kazala je Sofija.

U jednom od intervjua koji je dala za srbijanske medije, Sofija je otkrila kako je u rekordnom roku izgubila kilograme.

– Mnogo ljudi me pita za kilažu, ali mislim da je genetika u pitanju. Znam da govore kako se fotošopiram, ali eto, čudo je stvarno što sam tako brzo izgubila kilograme. Da li je samo genetika, ne znam, ali ima i do napornih treniga i ishrane. Sve zajedno – kazala je ona i dodala da značajnu ulogu u gubitku kilograma ima i to što doji sina.

Smatram da je dojenje dosta pomoglo i mislim da sam zbog toga sada i mršavija nego prije trudnoće. Veoma mi je važno da dojim i smatram da bi svaka majka trebala da doji bar do 6. mjeseca (osim u slučaju da izgubi mlijeko). Ne razumijem zašto bi iko novorođenčetu davao formuludodala je.

(Nova.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Prijave u toku: Počeo je projekat Mali ambasadori Sarajeva 2021.

Naredna priča

Prije ili poslije doručka: Zubari savjetuju kada ujutru treba prati zube

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->