fbpx
/

Mame blogerice pišu za Kidsinfo: Recept za zdrave Barni kolačiće

Jelena Bebić je 32-godišnja magistrica predškolskog odgoja i majka djevojčice Maris. Ona za naš portal piše o ishrani mališana, a u nastavku nam otkriva recept za zdrave Barni kolačiće.

Jelena Bebić

U vrijeme dok sam bila trudna, mnogo sam proučavala, educirala se i pripremala za početak dohrane. Najviše sam se bazirala na preporuke Svjetske zdravstvene organizacije. Svaku namirnicu uvodimo tri dana zbog potencijalnih alergijskih reakcija i najbolje vrijeme je prije podne kako bi se moglo blagovremeno reagirati ukoliko dođe do neželjenih reakcija. Kada je Maris imala nepunih šest mjeseci krenula sam sa dohranom i tada pokrenula naš profil na instagramu pod nazivom bebe_vole_papat7.

Prije svega htjela sam olakšati mamama kada je riječ o idejama i samoj pripremi obroka za mališane. Naime, na našoj Instagram stranici možete pronaći razne ideje za obroke beba i starije djece, te zdrave recepte za nas velike.

 Znam, da će netko reći kako naše bake nisu imale niti jedan medijski sadržaj, Internet i slično, pa smo opet svi živi i zdravi. Naravno, slažem se i s tim ali ja ipak volim ove novije metode i novije vrijeme gdje se preporuke po mnogočemu razlikuju.

U nastavku s vama dijelim recept za zdrave Barni kolačiće koje možete ponuditi i bebama kojima su već uvedeni svi sastojci.

Sastojci:

– Tri kašike integralnog pirovog braša

– Tri kašike zobenog brašna

– Tri kašike kokosovog brašna

– Jedna kašika Bio kakaa

– Šaka tostiranih mljevenih lješnjaka

– Šaka višanja

– Pet kašika vode (po potrebi može i više)

Priprema:

U zdjelu staviti pirovo, zobeno i kokosovo brašno, kako i mljevene lješnjake, te sve dobro promiješati. U posudu nasuti vodu i staviti višnje na nekoliko minuta da prokuhaju. Višnje dodati u smjesu, a na kraju dodati vodu i ponovo sve pomiješati dok smjesa ne bude sjedinjena. Sipati u kalupe i peći na 180 stepeni oko 20 minuta (zavisno od jačine pećnice).

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Dom za nju i kćerku: Zavirite u raskošnu vilu Naomi Campbell

Naredna priča

Porodica na okupu: Ovako su poznati čestitali Bajram

Najnovije iz BEBE

-->