fbpx

Jedna od najljepših žena na svijetu: Tajne dobrog izgleda jordanske kraljice

Jordanska kraljica Rania važi za jednu od najljepših žena na svijetu, a njen neprikosnoveni izgled zasniva se na eleganciji i jednostavnosti.

Naime, iako pripada jednoj od najbogatijih porodica na svijetu, Rania je poznata po tome što često nosi kreacije i ne tako poznatih jordanskih dizajnera s ciljem promocije njihovog rada, a njega njene kose i kože zasniva se na svakodnevnim tretmanima koje sebi mogu priuštiti sve žene. Iako je krasi očigledna prirodna ljepota, Rania itekako radi na svom tijelu, a mi vam donosimo neke od osnovnih beauty trikova jordanske kraljice, zahvaljujući kojima izgleda i više nego savršeno.

Redovne vježbe

Ranija svojom vitkom figurom i neprikosnovenim odjevnim kombinacijama uvijek privuče pažnju javnosti, ali za razliku od njenog lijepog lica kraljicino tijelo nije rezultat samo genetike, nego i napornog vježbanja. Naime, ona svaki dan počinje jogom, a uz to je i poznavalac borilačkih vještina, među kojima su karate, kikboks i tekvando. Uz sve ovo ona svaki slobodni trenutak iskoristi za džoging i trčanje, a povremeno se bavi i aerobikom.

Dijeta

Kraljica je svoju ishranu prilagodila „IG“ dijeti, koja podrazumijeva uspostavljanje ograničenja na hranu s visokim glikemijskim indeksom. Suština ove dijete je izbacivanje jednostavnih ugljenih hidrata, koji se u tijelu najčešće pretvaraju u salo. To u kraljicinom slučaju podrazumijeva da za doručak jede omlet napravljen od bjelanjaka, žitarica i mahunarki, a uz to jede i orahe ili bademe. Kada je riječ o slatkišima, ona konzumira isključivo crnu čokoladu, a ono što ona posebno ističe kada govori o svojoj savršenoj kilaži i zdravom tijelu jeste činjenica da ne konzumira alkohol ni u kakvim oblicima, niti puši cigarete.

Zdrava kosa

Njena frizura tipičan je dokaz jednostavnosti s obzirom na to da ona svakodnevni glamurozni izgled postiže zahvaljujući dugoj, njegovanoj kosi. Naime, Rania se u javnosti, bez obzira na to da li se radi o svečanim, svakodnevnim ili formalnim prilikama, najčešće pojavljuje s puštenom kosom uvijenom u blage lokne. Kada je riječ o boji, kraljica je već godinama vjerna prirodnoj smeđoj kosi na koju povremeno izvuče tanke, nešto svjetlije pramenove, a posljednjih godina je ljubitelj i popularne ombre frizure.

Jednostavna šminka

I u oblasti šminkanja Rania teži što prirodnijem izgledu. U skladu s tim ona nije ljubitelj popularnog nijansiranja lica, te pri nanošenju make-upa koristi samo podlogu, maskaru, sjene zemljanih tonova, te ruževe rozih i neutralnih nijansi, dok kreon nanosi najčešće u svečanim prilikama.

Neprikosnoveni stil

Rania je u svim prilikama besprijekorno obučena, bilo da je riječ o onoj ekstremnoj eleganciji karakterističnoj za crveni tepih ili, pak o zvaničnim posjetama tokom kojih ima manje svečane, ali jednako elegantne odjevne kombinacije. Naime, modni kritičari za njen stil najčešće kažu da je bez greške, što se može objasniti i činjenicom da Rania od modnih brendova najčešće nosi „Balmain“, „Dior“ i „Valentino“, a godinama je vjerna i kreacijama dizajnera Eliea Saaba.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Tri mjeseca nakon porođaja: Maja Šuput pokazala vitku liniju

Naredna priča

Interijer: Ovako izgleda porodični dom jedne od omiljenih glumica

Najnovije iz Samo za Mamu

-->