fbpx

Maturanti osnovnih i srednjih škola od danas ponovo u klupama

 Učenici završnih razreda- devetih razreda osnovnih te trećih i četvrtih srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu, od danas su ponovo u školskim klupama, dok će učenici nižih razreda i dalje nastavu pratiti  online.

Ministarstvo obrazovanja je, zbog nešto poboljšanih higijensko-epidemioloških uslova u tom kantonu, a uz preporuku Kriznog štaba, dozvolilo povratak u školske prostore samo maturantima, da bi oni svoje završne radove mogli predati na uobičajen način. Povratkom učenika završnih razreda srednjih škola, povećan je i broj đaka u Đačkom dom Zenica, koji sada na smještaju ima 25 učenika.

Vratilo se svih 20 maturanata, koliko smo ih i imali prije 12. marta, kada je odlučeno da se prelazi na online nastavu. S obzirom da smo petero sportista, koji su zbog treninga i obaveza cijelo vrijeme imali u našem domu, sada je ta brojka 25. Ukupno smo ove godine na smještaju imali 88 đaka, koliko smo, zbog pojačanih higijensko-epidemioloških mjera zbog pandemije korone, mogli i primiti u našu ustanovu– kaže direktor Đačkog doma Ermin Zukić, koji napominje da su angažovani svi zaposlenici te ustanove.

Srednjoškolcima, napominje Zukić, ostalo je još samo osam radnih dana nastave do okončanja svog školovanja. Maturanti-osnovci, svoje  bi školovanje trebali okončati početkom juna.

(Fena, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Sabrina Tubić: Ovako su izgledale moje pripreme za porođaj

Naredna priča

Aida Čamdžić: Razvod teško pada svim članovima porodice

Najnovije iz VIJESTI

-->