fbpx

Aida Čamdžić: Razvod teško pada svim članovima porodice

Iako je to tema o kojoj nije puno govorila, poznata bh. influenserica Aida Čamdžić je napravila izuzetak, te na svom Instagram profilu pisala o razvodu kroz koji je nedavno prošla.

Naime, ona je odgovorila na pitanje: “Kako preboljeti razvod i steći izgubljeno samopouzdanje?” koje joj je postavio neko od pratitelja.

Razvod teško pada svim članovima porodice, ponajviše djeci. Zato se mnogi ne odlučuju za sam čin jer je “lakše” gurati stvari pod tepih. Ja sam se odlučila za ovo teže i uz svakodnevno komuniciranje sa svojom djecom i svojim najbližima sam uspjela prebroditi teške situacije. Mnogi će reći da sam jako brzo našla drugu osobu, međutim, mišljenja sam da nema pravila. Radila sam sve onako kako sam osjećala, bukvalno sve, pa tako i ušla u drugu vezu jako brzo što vam automatski otežava sve glede druge strane, ali ja sam na taj način sve uz pomoć druge osobe i prošla. Ako ste te sreće, kao što sam bila ja, da osoba s kojom uđete u vezu nakon braka razumije vaše promjene raspoloženja i sve ono što to donosi, onda ste sretni kao što sam ja – napisala je ona.

No, to svakako nije jedini što je Aida napisala o svom novom partneru.

Naravno imate i one koji kao imaju neko određeno vrijeme dok ne prebole sve to, međutim svi ti koji su to radili (pišem na osnovu iskustva i druženja s tim ljudima) su imali “tajne” veze jer su se bojali osude okoline, a osuđivali su mene koja od početka nisam krila apsolutno ništa što se nove veze tiče. I dajte ljudi, u 21. smo vijeku, život je jako kratak da bismo ga živjeli po postulatim adrugih. Živite punim plućima, volite i radujte se novim planovima – zaključila je.

Podsjećamo, Aida je u braku dobila dvojicu sinova.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Maturanti osnovnih i srednjih škola od danas ponovo u klupama

Naredna priča

Psihologinja Tea Vučina: Kod djece sve češći anksiozni i OKP poremećaji

Najnovije iz Djeca i Razvod

-->