fbpx

Borba Goce Tržan se nastavlja: Treći pokušaj medicinski potpomognute oplodnje

Kako prenose srbijanski mediji, poznata pjevačica Goca Tržan je sa suprugom Rašom otputovala u Prag kako bi se podvrgnula novom zahvatu medicinski potpomognute oplodnje.

Njih dvoje su objavili fotografiju iz ovog grada, a poznato je da je Goca u Prag trebala da ide još ljetos, ali joj je treći pokušaj medicinski potpomognute oplodnje odgođen zbog pandemije korona virusa.

Da se sprema za proces medicinski potpomognute oplodnje, Goca je otkrila nedavno kada su je predstavnici srbijanskih medija pitali za stav o vakcinaciji.

– Mislim da je izuzetno neodgovorno da bilo koja javna ličnost ili ja apeluje ili bilo šta propagira povodom vakcina ako nema završen Medicinski fakultet ili PHD doktorat iz imunologije. Neodgovorno je da bilo ko to radi ako nije ljekar, a kako ja nisam neodgovorna, neću se time baviti. Ja se neću vakcinisati jer idem na vantjelesnu oplodnju, a rečeno mi je da ne primam vakcine ukoliko planiram trudnoću. Ako Bog da, kada rodim dijete, onda ću vidjeti da li ću se vakcinisati – rekla je ona tada.

Ovo je tema o kojoj Goca otvoreno govori.

Želim da ljudi koji vode istu borbu znaju da nisu sami niti jedini. Kad god odem na kliniku, srećem u čekaonici parove koji su u strašnom grču. To košta mnogo novca, rizično je za organizam, hiljadu stvari može da se iskomplikuje, a te ljude niko ne podržava. Tretiraju ih kao da su bolesni i to mi smeta, zato moraju da imaju podršku jer njima je to najvažnije u životu i ne samo da se bore za potomstvo, oni se jedni s drugima bore. Ljudima koji nemaju svoju djecu veoma je teško kada sjede sami kod kuće i pokušavaju da razgovaraju o svom problemu. Mnogi parovi se zbog toga i rastave. Ako mogu da pomognem jednom paru na svijetu da ode i testira se, onda ovo što govorim ima smisla – rekla je ona za Story.rs. 

Podsjećamo, Goca iz prethodnog braka ima kćerku Lenu koja je u tinejdžerskim godinama.

(hellomagazin.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

U šestoj deceniji: Jennifer Aniston postaje majka

Naredna priča

Janko Popović Volarić: San mi je da imam barem još jedno dijete

Najnovije iz Put do trudnoće

-->