fbpx

Poznata mama oduševila javnost: Dojenje bilo kad i bilo gdje

Najljepši trenutak u životu jedne žene je, po mišljenju mnogih,  onaj kada postane majka. No, novi život znači i nove obaveze i majčinske brige. Jedna od njih je i dojenje bebe. Kako mame često nisu u prilici da samo u intimi svoga doma hrane bebu već to, zbog bebine potrebe za hranom, čine i na javnom mjestu mnoge od njih se, zavisno od sredine u kojoj žive, nerijetko susretnu s prijatnim, ali i onim manje prijatnim situacijama.

No, da okruženje i situacija ne mogu da ugroze odluku da svoje dijete doji bilo kad i bilo gdje svojim je primjerom pokazala argentinska košarkašica Antonella González koja je napustila utakmicu kako bi nahranila kćerku.

  –Uvijek joj dam da doji uoči utakmice, ponekad je to potrebno i meni i njoj. Razgovarala sam s trenerom i rekla mu da mi treba malo vremena. Sve je bilo prirodno – objasnila je Antonella.

No, ona svakako nije jedina poznata mama koja doji dijete bez obzira na sve. U tu grupu mama spada i poznata bh. glumica Mona Muratović koja je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj doji svog najmlađeg sina Viga.

– Dojenje bilo gdje – napisala je ona.

Toj grupi mama pripada i poznata bh. manekenka Sarah Čerkez koja je na svom Instagram profilu postavljala fotografije na kojima se vidi da kćerku Nimru doji u javnosti.

– Osjećam se blagoslovljeno što sam u mogućnosti da dojim moju bebu – napisala je ona ispod jedne od fotografija.

Njihovim stopama je,  u periodu dok je dojila sina Simeona, išla i  srbijanska manekenka i poduzetnica Bojana Barović koja je oduševila region kada je, gostujući uživo u jutarnjem programu jedne srbijanske TV kuće, odlučila pred kamerama dojiti sina. U momentu  kada je čula da plače, ni trenutka se nije dvoumila šta učiniti, nasmiješila se, i veselo kazala: „Beba jednostavno bira trenutak, vrijeme mu je za užinu“.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Gordana i Nikolina, majke dječaka s Down sindromom: Izazovi i strahovi u samohranom roditeljstvu

Naredna priča

Pratite šta djeca rade: Izazovi na internetu sve opasniji

Najnovije iz Dojenje

-->