fbpx
//

Andrea Tomašević Kolenda za Kidsinfo: O porođaju, oporavku, Eninoj reakciji i prvoj sedmici s novim članom porodice

Poznata bh. blogerica Andrea Tomašević Kolenda prije sedam dana na svijet je donijela sina Danija. Rodila ga je u sarajevskom porodilištu GAK Jezero, a za naš portal govori o porođaju, te prvim danima s novim članom porodice kojem se starija sestra Ena posebno obradovala.  

Kidsinfo: Kako je protekao porođaj?

Andrea: I ovaj, kao i prošli put, sam morala da radim carski rez. Ena je, takođe, rođena na carski rez kao i Dani. Protekao je prilično dobro s tim da sam, s obzirom na moju dugogodišnju anemiju, izgubila dosta krvi, ali sve se to fino nadoknadilo. Sve pohvale za ljekare i sestre s GAK-a Jezero što se tiče njihovog tretmana i svega ostalog. Sada slijedi taj neki oporavak koji, obično, bude nakon  15-ak dana. Prošlo je tek sedam, ali mogu reći da se puno, puno bolje osjećam nego prva dva, tri dana nakon operacije.

Kidsinfo: Kako ste se osjećali u momentu kada ste sina prvi put vidjeli i uzeli u naručje?

Andrea: To je definitivno jedinstven i neponovljiv osjećaj s kojim je upoznata svaka majka koja je rodila. Bit ću iskrena i priznati, kada sam Enu prvi put uzela nisam bila svjesna. Bilo mi je prvo dijete i nekako nisam mogla osjećaje i emocije da posložim u svojoj glavi i apsolutno nisam znala šta me snašlo. Ovaj drugi put sam već znala šta da očekujem i bila sam puno, puno spremnija. To je jednostavno neopisiv osjećaj, navala nekih strašnih emocija za koje sada stvarno nemam adekvatne riječi da opišem.

View this post on Instagram

Kako miriše ljubav? 🤍

A post shared by Andrea Tomašević Kolenda (@enina.mama) on

Kidsinfo: Ko je birao ime za sina?

Andrea: Ena je birala ime i od samog početka, kada smo joj saopštili da sam u drugom stanju, tačnije kada je saznala da će dobiti brata je rekla da bi voljela da se zove Dani. Iskreno, Ena u svom okruženju nema nijednog prijatelja Danija i ne znamo zašto se baš vezala za to ime, ali svaki drugi prijedlog, koji bismo joj suprug i ja rekli ili predložili, ispraćen je suzama. Tako da je ostalo Dani do kraja i sva sreća da se sviđa i meni i Edinu. Eni smo prepustili tu čast da bira ime i nije nam žao.

Kidsinfo: Kako je Ena reagovala kada je prvi put vidjela brata?

Andrea: Da budem iskrena, ja sam svih pet dana u bolnici iščekivala upravo taj momenata. Jedva sam čekala da dođem kući i da vidim kako će ona reagovati. Ne samo ja, nego i sve ostale divne žene koje me prate putem Instagrama. Svi su me zamolili da snimim Eninu reakciju kada vidi brata. Ipak, kada upalite kameru od telefona ne možete neke stvari doživjeti onako na pravi način, više ste fokusirani na snimanje, tako da sam odlučila da ovaj put ne palim kameru, bar prvih nekoliko minuta, dok ne vidim kako će ona da reaguje. Prvih pet minuta je dobro otplakala od sreće i nekog silnog uzbuđenja i onda je tako do kraja dana stajala pored kreveta i pratila njegove facijalne ekspresije. Sve joj je bili prilično čudno. Za one koji su me zamolili sam snimila samo nekoliko minuta njene reakcije i to sam postavila na Instagram profil, te izmamila suze na oči svih emotivnih žena koje me prate. Ena se i sedam dana poslije rođenja brata ne odvaja od njega, stalno ga posmatra, sve joj je čudno i novo. Mogu da kažem da će to biti jedna velika, velika ljubav jer je silno, zaista silno željela da dobije brata.

View this post on Instagram

Big sister 💙 #eninbrat #littledani

A post shared by Andrea Tomašević Kolenda (@enina.mama) on

(Milica Brčkalo, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

U Kantonu Sarajevo 5. oktobra počinje predškolska nastava

Naredna priča

Jelena Jugović Tuncel: Ovako izgleda jedan dan s nama

Najnovije iz BEBE

-->