fbpx

Spremate se na put s ljubimcem? Ovo su stvari koje morate znati

Za početak, važno je da vaš ljubimac u automobilu ima nešto što mu je već poznato, svoju dekicu, krevetić, omiljenu igračku.

Također, poželjno je da mu se tokom vožnje obratite, pomazite ga i nagradite poslasticom, piše Moderndog magazine. 

Ne zaboravite spakovati knjižicu psa, kao i eventualne lijekove koje uzima. Također, ponesite dovoljno vode, hrane, poneku poslasticu i igračke kako bi životinji putovanje proteklo što ugodnije.

Ne zaboravite prostirku na kojoj će pas ležati, kao ni dvije zdjelice za vodu i hranu. Ukoliko vaš pas povraća tokom dužih putovanja, posavjetujte se s veterinarom koje preparate mu trebate dati prije puta kako biste izbjegli neugodnost.

Prije putovanja priviknite psa na automobil, ukoliko nema iskustava s vožnjom. Pustite ga da malo pronjuška unutrašnjost, potom uključite motor da se navikne na zvuk, a onda ga provozajte na kraćim relacijama nekoliko dana.

Postoje posebni sigurnosni pojasevi za pse koji putuju automobilom pa ne bi bilo loše nabaviti jedan, jer kao što se ljudi vežu, tako bi trebalo biti i sa životinjama u vozilu. Također, pobrinite se da u automobilu nije previše vruće, jer zbog visokih temperatura ispaštaju i životinje. Na stakla stavite zaštitu od sunca kako ono ne bi bilo na psu većinu vremena koje provede u vožnji.

Na kraju, vrlo je važno da u blizini imate i papirne ubruse, vlažne maramice i pokoju vrećicu za skupljanje izmeta kada putem negdje stanete da protegnete noge, a pas obavi nuždu.

(Klix.ba, Kidsinfo.ba) 
Prethodna priča

Šta uraditi kada beba štuca i kako spriječiti ovu pojavu

Naredna priča

dm drogerie markt BiH: Koja je krema za sunčanje prava za mene?

Najnovije iz VIJESTI

-->