fbpx

Tanja S. Đurović o odgoju djece: Kod nas je uvijek sukob generacija i teško je balansirati

Poznata voditeljica Tanja S. Đurović je prije godinu i šest mjeseci rodila sina Leona Vida, a za magazin Azra je, između ostalog, govorila o izazovima koje je odgoj troje djece različitih generacija stavio pred nju.

Da, sukob je generacija kod mene i teško je balansirati između sedamnaestogodišnjaka, trinaestogodišnjakinje i bebe kojoj je godinu i po. Uz sve to, Dario i ja imamo svoje potrebe kao par, tako da je teško to sve iskoordinirati, izbalansirati, ali se trudimo svim silama podjednako, podržavamo se kada treba, iskoračimo jedni ispred drugih kada treba, nekada neko više, a neko manje, ovisno o momentu i situaciji. Ima tu, naravno, i vriske i plača i suza, ljutnje i durenja i negodovanja,  ali to je sve život i to sve nas čini posebnijim u odnosu na druge – kazala je ona za ovaj medij.

Otkrila je na koga njen najmlađi sin, kojeg je dobila s partnerom Dariom, liči.

Leon Vid je jedan miks Darija i mene, a naravno i naših roditelja. Onako u momentima se može prepoznati malo i dede Mirze i dede Srđana i bake Bebe i nane Amile, tako da ima svega pomalo, malo i brata i sestre. Rekla bih da je od svakoga od nas uzeo ono najbolje. Kada je riječ o karakteristikama, pa mislim da je uporan na mene, a tvrdoglav na tatu. Tata ima karakteristiku “sad i odmah”, a kada govorimo o meni, mislim da je od mame naslijedio šarmerski osmijeh zbog kojeg dobije sve što poželi – kazala je.

(Azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Kourtney Kardashian: Stvari koje me čine boljom mamom

Naredna priča

Video: Ella Dvornik pokazala kako izgleda kampovanje s djecom

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->