fbpx

Počinje prvi eUPSHIFT program za srednjoškolce

Prva od više inovativnih eUPSHIFT radionica koje se provode u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost” bit će održana od 5. do 12. jula, saopćili su organizatori. Namijenjena je srednjoškolcima od 13 do 19 godina s područja Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Goražda, Visokog, Zenice, Zavidovića, Travnika, Jajca, Kladnja, Živinica i Tuzle.

Program “Dijalog za budućnost” nudi priliku mladima iz Bosne i Hercegovine da unesu pozitivne promjene u njihove lokalne zajednice. Učesnici će imati priliku da u kombinaciji radionice društvene inovacije, mentorstva, inkubacije te uz finansijski podsticaj za najbolje ideje, identificiraju probleme u lokalnim zajednicama i nađu rješenja.

Radionica je bazirana na UPSHIFT metodologiji razvijenoj od UNICEF-ovog Ureda za inovacije i prilagođena je za rad online putem. 

Tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema te omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Radionica, koja traje osam dana, pruža mladima priliku da razviju rješenje za prepoznati problem u njihovim zajednicama te osvoje nagradni grant od 3.000 KM za implementaciju tih rješenja u svojim zajednicama.

U Bosni i Hercegovini je za ovu godinu planirana realizacija nekoliko UPSHIFT radionica usmjerenih na određene regije. 

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Bojana Gregorić Vejzović o sinu: Obećala sam mu da ga neću sramotiti i plakati

Naredna priča

Azijska djeca su među najzdravijima u svijetu, a evo i zašto

Najnovije iz VIJESTI

-->