Ukoliko želite da ukućane iznenadite ukusnim slatkišom koji se jednostavno sprema, predlažemo vam da napravite čokoladni mousse s kikiriki puterom po receptu Harryja Coopera.
Potrebni sastojci:
100 grama kikiriki putera
80 grama tamne čokolade
200 mililitara vrhnja za kreme
4 bjelanca
3 velike kašike šećera
2 TWIX prutića
⠀
Priprema:
Istopite čokoladu i kikiriki puter u istoj posudi i dobro izmješajte. Ostavite dvije ili tri minute da s eohladi. Umutite vrhnje i dodajte kašiku po kašiku vrhnja u istopljenu čokoladu. Lagano miješajte vrhnje i čokoladu. Potom umutite bjelance u kremu, postepeno kašiku po kašiku dodajte šećer. Kada dobijete čvrstu kremu od bjelanaca, postepeno je dodajte u čokoladu. Kada ste sve sjedinili naspite u čaše ili teglice i dodajte sjeckane TWIX prutiće. Ostavite od 15 do 20 minuta u frižider.
(Kidsinfo.ba)