fbpx

Sara Bero ne krije ponos: Upis u školu bio je velika borba i trauma

Sara Bero, koju je javnost upoznala i zavoljela kao majku djevojčica Irme i Ilde, te malene Ine, na svom Instagram profilu gotovo svakodnevno dijeli objave na kojima se može vidjeti u kojim aktivnostima uživa s kćerkama.

Posljednja u nizu objava je ona u kojoj je Sara otkrila da su Irma i Ilda završile još jedan razred osnovne škole. Ispod fotografije na kojoj djevojčice poziraju Sara je napisala emotivnu poruku. 

Naš upis u školu za majku je bio jedna velika borba i trauma. Nismo imali veze, nismo bili popularni, a nekoliko podgoričkih škola je zatvorilo vrata za nas. Gdje god sam pokucala one su, kao neko s “Down sindromom”, bile višak i nije bilo mjesta iako su nas na kategorizaciji predložili u redovnoj školi po inkluzivnom obrazovanju. Jedna, druga, treća škola… Danima sam redom obilazila škole, a onda sam sva uspaničena, s velikom tremom, došla u školu “Pavle Rovinski”. U hodniku sam srela tadašnju direktoricu Marijanu. Ona je samo ćutala i gledala, a ja sam pričala kao navijena i u 30 sekundi ispričala pola svog života. Ljubazno me prekinula: “Ostavi njihove dokumente kod pedagoga, primljene su u školu” – napisala je, između ostalog, Sara. 

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Slađana Ikić objavila novi video: Naših top 10 stvari za bebu

Naredna priča

UNICEF BiH: Mjesec roditeljstva i super tate za sretno i sigurno djetinjstvo

Najnovije iz Samo za Mamu

-->