fbpx
/

Poznate bh. žene otkrile u čemu ih je majčinstvo promijenilo

Majčinstvo je jedna od onih uloga koje sa sobom donose veliku količinu sreće, ali i odgovornosti.

Naime, često možemo pročitati kako rođenje djeteta u potpunosti mijenja život i navike, a nekoliko poznatih bh. mama nam je odgovorilo na pitanje: “U čemu Vas je majčinstvo najviše promijenilo?”. U nastavku pročitajte šta su nam rekle.

Suzana Huseinbegović

Kada sam 2014. rodila Asju tada sam se i ja rodila kao majka. Oduvijek je odgovornost bila jedna od mojih prvih karakternih crta, a majčinstvo ju je samo dodatno ojačalo. Trudim se i radim na sebi i na sopstvenom prevaspitavanju gdje god osjetim da nešto trebam revidirati ili prilagoditi onome što zahtijevam od kćerki. Dešava mi se da, dok njima govorim kako se treba ponašati u nekim situacijama, preispitam sebe da li ja to tako radim kako njima sugerišem. Čim odgovor bude negativan „bacim se na posao“. Dakle pokušavam da, dok njih dvije vaspitavam, i sebe prevaspitam gdje god osjetim da mi se priča i praksa ne podudaraju 100 posto. Mislim da je to jedan jako lijep i produktivan proces gdje majka raste uporedo s djecom, mijenja se i sazrijeva, upoznaje sebe, svoje granice, živce i samokontrolu. Niko, ama baš niko nas tome ne nauči bolje od rođene djece – rekla je ona.

Marina Blešić

–  Otkako sam se ostvarila u ulozi majke, dosta sam emotivnija i to ne samo kada je u pitanju moja porodica, nego uopšteno, kada je u pitanju sve oko mene. Žao mi je svakog djeteta koje pati ili nema osnovne uslove za život. I prije me to pogađalo, ali to sada emotivnije doživljavam. Postala sam organizovanija, više cijenim sebe i svoje vrijeme, imam još veću želju za uspjehom, te još više cijenim porodične odnose – kazala nam je Marina.

Aida Beširević

Naučila sam šta je prava vrijednost života i prestali su me zanimati negativni ljudi i njihovi komentari. Ono što bi me, možda, prije uvrijedilo sada mi je postalo svejedno. Kratko rečeno, nikada nisam bila smirenija i sretnija nego sad kako sam postala majka – rekla nam je Aida.

Jasminka Smajić-Hamzić 

–  Dok nisam postala mama nisam u potpunosti shvatala svoje roditelje i to zašto se brinu, zašto su strogi u nekim stvarima, te zašto insistiraju na nekim drugim. Kada sam dobila Ildu, a zatim i Deniala, kroz njihovo odrastanje mi je sve postalo mnogo jasnije. Postala sam u svemu opreznija, čak i kada je riječ o najobičnijim svakodnevnim stvarima kao što je vožnja auta. Počela sam duboko razmišljati o posljedicama bilo koje odluke, te o tome kako će ona uticati na našu budućnost. Ukratko, uozbiljia sam se u najpozitivnijem mogućem smislu te riječi – objasnila je Jasminka.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Majka Džejle Ramović o odgoju kćerki: Volim što se vole, poštuju i uvažavaju međusobno

Naredna priča

Jelena Jugović Tuncel: Tajna bronzanog tena

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->