fbpx

Tri majke iz Zadra došle su na genijalnu ideju kako pomoći roditeljima – pokrenule Posudionicu odjeće

U prostorima zadarskog samostana sv. Frane smještena je – Posudionica odjeće, mjesto gdje osobe slabijeg imovinskog stanja ili iz velikih porodica mogu pronaći što im treba za svoje najmanje koji brzo prerastu majice, hlače, cipelice i kompletiće.

Žene koje tamo rade, Štefica Laura Paripović, Ivana Matulić i Josipa Birkić iz Udruženja za porodicu i roditeljstvo “Izvor”, ne traže ništa zauzvrat.

Ova je priča započela prije tri godine, kada su Paripović, Matulić i Brkić, danas majke četvero, šestero i sedmero djece, odlučile provesti dugogodišnju zamisao da se na jednom mjestu skupi odjeća koju djeca brzo prerastu da se može proslijediti dalje onima u potrebi.

”Od jedne obične kafe pretvorilo se u nešto što zahvata cijelu Hrvatsku”, rekle su za emisiju ”Na valovima dobrote”, Hrvatskog katoličkog radija.

Prve srijede u mjesecu, od 17:00 do 19:00 sati, moguće je donirati odjeću, opremu i druge potrepštine u zadarskom samostanu sv. Frane.

Zamisao je da majke mogu same odabrati što žele za svoju djecu. Uprkos tome što posudionica liči na trgovinu, gdje su volonteri marljivo razvrstali odjeću prema veličini, broju i sezoni, nije nužno da porodice moraju doći u Zadar kako bi mogli nešto pronaći. Voditeljice su dostupne preko telefona, e-maila i Facebooka te prema dogovoru šalju pakete porodicama širom Hrvatske.

(bitno.net/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Pozitivne priče: Na Alipašinom Polju gradi se prvi park za pse u općini Novi Grad

 

 

 

Prethodna priča

Pozitivne priče: Na Alipašinom Polju gradi se prvi park za pse u općini Novi Grad

Naredna priča

Kako nam znatiželja može pomoći da se riješimo loših navika?

Najnovije iz VIJESTI

-->