fbpx

Pozitivne priče: Na Alipašinom Polju gradi se prvi park za pse u općini Novi Grad

Ovaj park prostirat će se na površini od oko 720 metara kvadratnih, gdje će kućni ljubimci moći šetati i igrati se, u pratnji svojih vlasnika, a da pri tome ne smetaju ostalim građanima.

Park će ogradom biti odvojen od ostatka zelene površine na kojoj se gradi. također biće podijeljen u dvije zone, prilagođene većim i manjim psima. Travnata površina s dva popločana “otoka“ koja spajaju ulaze s prostorom za boravak vlasnika pasa, biće povezana pješačkom stazom.

Uz mobilijar namijenjen za igru psa, park će imati poligone za animaciju i vježbe pasa. Osim toga biće izgrađene i ulazne kapije, parkovske klupe, korpe za otpatke, te korpe za pseći izmet, odnosno sve ono što jedan park za pse treba da ima.

Izgradnjom ovakvog prostora omogućit će se nesmetano korištenje parkovskih površina za odmor i dječiju igru, a istovremeno će i psi dobiti park namijenjen i prilagođen isključivo njima.

 
(klix.hr/Kidsinfo.ba)
 
Prethodna priča

Genijalan trik: Mama otkrila kako ukloniti trajni marker sa zidova

Naredna priča

Tri majke iz Zadra došle su na genijalnu ideju kako pomoći roditeljima - pokrenule Posudionicu odjeće

Najnovije iz RODITELJI

Camila Coelho rodila sina

Camila Coelho, jedna od najpoznatijih svjetskih influenserica, rodila je sina. Kako je to svojstveno pripadnicima njenog

-->