Food bloger Harry Cooper objavio je recept za pečeni cheesecake s malinama.
– Nepravedno zapostavljeni tradicionalni cheesecake. Vremenski je, otprilike, za pripremu potrebno kao i za nepečenu verziju – napisao je on.
Potrebni sastojci:
- 900 g svježeg sira
- 180 g pavlake
- 100 g šećera
- 2 male kašike gustina/škroba za kolače
- 1 mala kašika arome vanilije
- 4 jaja
- 1 limun
- 250 g mljevenog keksa
- 125 g putera/maslaca
Priprema:
-
Istopljeni puter izmješati s mljevenim keksom i utisnuti u kalup za tortu
-
Ostaviti kalup s utisnutim keksom sa strane da se ohladi
-
U dubokoj posudi izmješati sir, pavlaku, šećer, gustin i aromu vanilije
-
Miješati električnim mikserom dok se sve ne sjedini i ne dobijete glatku smjesu bez grudvica sira
-
Dodavati jaje po jaje i kratko miješati. Samo da se jaja sjedine sa smjesom
-
Dodati rendanu koricu limuna i sok jednog limuna
-
Preliti smjesu u kalup s utisnutim keksom
-
Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 45 min
-
Ostaviti da se ohladi prije rezanja i dekoracije
-
Dekorisati svježim malinama ili marmeladom od malina
(Kidsinfo.ba)