fbpx
///

SVE NA VRIJEME Odluke koje morate donijeti prije poroda

Budući roditelji trebali bi sastaviti plan poroda, odnosno listu prednosti u odnosu na izbore koji se rade tijekom trudova i poroda

Kada se termin poroda približava, potrebno je da budući roditelji naprave mnogo stvari da bi bili spremni. Trebali bi razmisliti o odlukama koje se trebaju donijeti o rođenju, dojenju ili hranjenju bočicom, povratku na posao i redovitoj medicinskoj njezi svojeg djeteta.

Pouzdan partner

Važno je da svaka trudnica odabere porođajnog partnera. Treba joj netko pouzdan tijekom trudnoće, trudova i poroda. Kako se termin bliži, roditelji će razmišljati o tome što napraviti kada trudovi počnu i kako se odlazi u bolnicu. Trudnoća i porod nisu vrijeme koje bi trudnica trebala biti sama.

Djetetov otac najčešće je prvi izbor za porođajnog partnera, ali u nekim slučajevima on nije dostupan. Ako je to slučaj, izaberite nekog vama bliskog, majku, sestru ili prijateljicu. Bit će vam mnogo lakše ako nećete biti sami.

Budući roditelji trebali bi sastaviti plan poroda, odnosno listu prednosti u odnosu na izbore koji se rade tijekom trudova i poroda. Ti izbori uključuju ulogu partnera kod poroda, želite li anesteziju i koje vrste, te želite li da muško dijete bude obrezano. Svi ti planovi najuspješnije se rade na tečajevima za trudnice.

Na takvim tečajevima dobit ćete sve potrebne informacije koje će vam biti i više nego korisne. Pokrivaju različite teme, uključujući prehranu, tjelovježbu, a njihovo glavno usmjerenje su trudovi i porod.

Spremite sve

Jedna od najvažnijih odluka koje morate donijeti je kako ćete hraniti dojenče. Ovu odluku trebate donijeti unaprijed, tako da možete naučiti što trebate znati o tome kako hraniti svoju bebu prije nego ono stigne gladno i spremno za hranjenje.

Spremite se za bebu i nabavite svu potrebnu opremu. Iako je iskušenje kupovati velike količine odjeće i opreme prije nego je beba rođena, prvo budite sigurni da imate najosnovnije stvari. One trebaju biti ključne za bebinu sigurnost, zdravlje i udobnost. Potrebna oprema označava cjeloviti komplet odjeće i ostalih dječjih stvari.

Prethodna priča

DIPLOMATIJA NA VRHUNCU Kako pregovarati s tinejdžerima?

Naredna priča

ZAMAMNI MIRIS Smiju li djeca piti kafu?

Najnovije iz Porod

-->