fbpx
//

U PRAVI ČAS Kada objaviti trudnoću?

Ako se i dalje pitate kada objaviti trudnoću učinite to kad god to smatrate ispravnim

Mnoge buduće mame odlučuju pričekati objaviti trudnoću, pa čak i svom najbližem krugu, budući da je rizik od pobačaja visok tijekom prvog tromjesečja.

Iz te perspektive najbolje vrijeme za objavu trudnoće obitelji i prijateljima je 12. sedmica.

Možete odlučiti podijeliti vijest s bliskom obitelji i prijateljima prije nego sa svima ostalima ili je svima odjednom. Ali, uzmite u obzir činjenicu da ako bi zaista i imali spontani pobačaj, a niste nikome rekli da očekujete, možete otkriti da vam nedostaje dobra podrška da podijelite svoju tugu. 

Zato mnogi parovi rano odluče reći nekoliko osoba od povjerenja, kako bi se imali na koga osloniti ako stvari ne ispadnu kako su planirali.

Ako se i dalje pitate kada objaviti trudnoću učinite to kad god to smatrate ispravnim.

Prvo reći partneru

Prije nego što pošaljete poruku svojoj najboljoj prijateljici ili osvanete sa vijestima na Instagramu, razmislite o nekim detaljima i o odgovarajućem slijedu i prirodi najava trudnoće kao što su:

Nemojte čekati da kažete svom partneru. Velike su šanse da ste to saznali zajedno, ali ako niste, trebate obavijestiti svog partnera što prije.

Prvo recite ljudima koji su vam najbliži. Ovako veliku vijest vaši i roditelji vašeg partnera, braća i sestre ne trebaju saznati s Facebooka. Ne bi trebali saznati s masama i ne bi trebali očekivati ​​ništa manje od telefonskog poziva.

Nemojte reći ako niste spremni reći. Kad poznanici primijete da niste pijuckali vino, pokušat će izvući informaciju iz vas. Ali nemojte se osjećati pod pritiskom da otkrijete ako niste spremni. Ako ne želite lagati, samo recite osobi koja je postavila pitanje: “Nemojmo donositi prebrzi zaključak.”

Predlažemo da se suzdržite od dijeljenja informacija kolegama s posla dok ne obavijestite svog šefa. Nakon toga slobodno recite bližim kolegama s posla, a za ostalo će se pobrinuti dobra stara usmena predaja. Primanje vijesti putem loze bili su društveni mediji prije društvenih medija i potpuno je prikladno za vaš vanjski krug.

Prethodna priča

VRUĆE JE Koliko djeci treba vode?

Naredna priča

DISLEKSIJA KOD MALE DJECE Kako jE prepoznati?

Najnovije iz Porod

-->