fbpx

Sara Bero o odrastanju mlađe kćerke uz sestre s Down sindromom: Sestrinska ljubav je beskrajna

Poznata influenserica Sara Bero na svom je Instagram profilu napisala emotivnu poruku u kojoj je otkrila kako njena mlađa kćerka Ina uspješno spoznaje činjenicu da su njene starije sestre Irma i Ilda rođene s Down sindromom.

Naime, Sara nije krila da Ini, često, nije bilo jasno zašto njene sestre ne razumiju šta im govori.

Prije godinu dana Ina bi dolazila kod mene plačući zato što je mislila kako one neće da pričaju, niti da se igraju s njom. Zamislite mene u tim trenucima. Kako da njoj objasnim da one slabo pričaju i da je to zapravo najveći problem. Kako objasniti Ini, koja ima samo dvije godine, razlog zbog kojeg one slabo pričaju i zbog čega one ne mogu da se igraju s njom. Kako Irmi i Ildi da objasnim ono što ona želi da im pokaže jer je Ina bila toliko mala da sam slabo i ja razumjela kakvu igricu je htjela da se igra. Ali svaki strah i svaku prepreku pobijedi ljubav, a sestrinska ljubav je velika i beskrajna. Za nju nekad nisu potrebne riječi – napisala je Sara ispod videa na kojem se njene kćerke igraju.

Podsjećamo, Sara je jedna od prvih influenserica koje su svoju prepoznatljivost iskoristile za podizanje svijesti o osobama s poteškoćama u razvoju.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Sandra Jamaković Šabanović za Kidsinfo: Zabluda je da se majke odmah zaljube u svoju djecu i dožive platonsku ljubav na prvi dodir

Naredna priča

Interijer: Španski dom Novaka Đokovića uređen je u feng shui stilu

Najnovije iz RODITELJI

-->