fbpx

Sanja Marinković o izazovima i odgoju sina nakon razvoda

Poznata voditeljica Sanja Marinković je za srbijanske medije govorila o odgoju sina Strahinje nakon što se nedavno razvela od njegovog oca Aleksandra.

Nedavno je napunio 14 godina. Odličan je đak i već ima svoje stavove o životu, ambicijama i željama, a Aleksandar i ja smo tu da mu budemo podrška, oslonac i vjetar u leđa, da nauči da uživa u svojoj slobodi i pametno iskoristi sve mogućnosti – kazala je.

Otkrila je i kakav odnos ima s bivšim suprugom.

Mi smo dobri prijatelji i trudimo se da pametno i požrtvovano brinemo o Strahinji – rekla je Sanja.

Podsjećamo, Sanja je o razvodu otvoreno govorila.

 Ja sam se udala iz velike ljubavi, a ne na osnovu zvanja, znanja i bilansa. Ja sam emotivna sponzoruša. Uvijek se vodim emocijama. S vremenom je mom suprugu počelo da smeta što sam javna ličnost, iako on bezgranično poštuje to čime se ja bavim. Također, putevi su počeli da nam se razilaze, a uvjerenja o zajedničkom životu počela su da nam se razlikuju. Emocije su se ugasile i odlučili smo da se raziđemo. Prije nekoliko mjeseci smo prestali da živimo zajedno, a prije dvije, tri godine smo se emotivno rastali. Čak dvije godine smo se trudili da održimo brak zbog našeg sina Strahinje. Borila sam se i nije bilo lako. Nismo htjeli da se zvanično rastanemo dok Strahinja ne bude sretan. On ništa nije primjećivao, vrlo mudro smo to radili. Putovali smo često, trudili se da sve funkcioniše kako treba, ali shvatili smo vremenom da to ne vodi nikuda. Prethodno smo odlazili kod terapeuta da posložimo stvari zajedno i da bude što bezbolnije, iako je bilo jako teško – kazala je ona.

(story.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Maid Hećimović: Vijest o blizancima došla je nakon teškog životnog perioda

Naredna priča

Doktorica kliničke psihologije Lejla Čišić: Kako održati i podići samopouzdanje kod djece

Najnovije iz Djeca i Razvod

-->