fbpx

Benefiti Brainobrain edukativnog programa za djecu: Samopouzdanje

U našim prethodnim objavama pisali smo o benefitima Brainobrain programa za djecu. Ovaj put ćemo se više posvetiti razvijanju samopouzdanja. Kao što smo već govorili, Brainobrain je jedini program namijenjen djeci koji koristi NLP tehnike prilagođene dječjem uzrastu.

Jedan od najvećih benefita Brainobrain programa jeste razvoj samopouzdanja kod djece. Većina psihologa i profesionalaca koji se bave psihološkim razvojem ličnosti i razvojem socijalnih vještina će se složiti oko toga da je samopouzdanje jedna od ključnih stvari za uspjeh.

Sigurno svi poznajete nekoga tko ima talenat ili je izvrstan u nečemu, ali zbog nedostatka samopouzdanja i sumnje u svoje sposobnosti, taj talent nikad nije razvijen, niti je došao do izražaja.

Kod djece školskog uzrasta, samopouzdanje je iznimno bitno za zdrav i cjelokupan razvoj ličnosti. Samopouzdanje je nešto što se razvija i raste tokom čitavog života, što znači da dijete od ranog djetinjstva počinje da gradi svoje samopouzdanje na osnovu odnosa drugih prema njemu. U početku su to roditelji, pa zatim šira porodica, prijatelji i učitelji. Stoga je vrlo bitno u kakvom okruženju se dijete nalazi, te kakav nivo samopouzdanja će doseći.

Brainobrain kroz različite vježbe, dijaloge, mini projekte i timski rad razvija kod djece samosvijest, ljubav i poštovanje prema sebi i drugima. Kada dijete osvijesti koliko je sposobno, samostalno, spretno i dobro u nekoj vještini, a uz to još ima i potvrdu i podršku od strane svog okruženja, to dijete je već na dobrom putu da izgradi zdrav odnos prema sebi.

Dijete koje ima dovoljno samopouzdanja, zna koje su mu vrline i kako ih istaći, ali i koje su mu mane, te kako ih popraviti.

Samopouzdanje je direktno vezano i za odnos djeteta prema drugima, ne samo vršnjacima, već i prema autoritetima.

Usko je vezano i za njegovo izražavanje, javni nastup, govor, način ponašanja i tip učenja.

Kroz NLP aksiome koje koristimo u Brainobrain programu, djeca razgovaraju o svakodnevnim društvenim fenomenima i pojavama, dešavanjima iz svakodnevnice, te kroz dijalog, diskusiju i razmatranje različitih pogleda i stavova dolaze samostalno do zaključka koji oblici ponašanja su prihvatljivi i poželjni, a koji ne, kakva ponašanja nas vode do uspjeha i ostvarivanja naših ciljeva, a koja su nam prepreka i barijera za uspjeh.

Naravno, naše stručno osoblje se brine o tome da djeca sve ovo uče na vrlo zabavan i kreativan način, da djeca imaju slobodu diskutovanja i ispitivanja o određenoj temi, kako bi je lakše shvatili, prihvatili i memorisali.

Kompletan proces učenja i usvajanja novih vještina na Brainobrain programu je prilagođen i podređen djeci, jer jedino u stimulativnom i bezbjednom okruženju dijete može razviti svoj potpuni potencijal.

Ako želite da i Vaše dijete razvije samopouzdanje, kao i svoje intelektualne i socijalne kapacitete, kontaktirajte nas! Sve informacije o Brainobrain akademiji možete naći na našoj web stranici djeca.eu, ili pozivom na broj telefona 033/637290.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Hraniteljica Azra Balta za Kidsinfo: Važno je da djeca imaju nekoga na koga se mogu osloniti

Naredna priča

U Kreativnoj školi “Espressivo” i PPU “Maslačak” kroz muziku i ples stvaramo podsticajan ambijent za djecu

Najnovije iz VIJESTI

-->