fbpx

Maja Munda ne krije ponos: Našoj Lani mini rođendan

TV voditeljica Maja Munda na svom je Instagram profilu objavila porodične fotografije povodom šest mjeseci od rođenja njene kćerke Lane, a ispod je napisala emotivnu poruku.

Danas nam je divan dan, našoj Lani mini rođendan. Bambina moja, hvala ti što si ovih šest mjeseci bila najdivnija beba, hvala ti što si nam uljepšala život, hvala ti što si danas popapala prvi ručak koji sam ti pripremila, molim te da nastaviš tako, hvala ti za svaki osmijeh i budi nam uvijek zdrava, vesela i dobra djevojčica. Volimo te – napisala je Maja.

Podsjećamo, Maja uz kćerku Lanu ima i starijeg sina Maka, a u jednom od intervjua je otkrila šta joj je u odgoju djece posebno bitno.

– Da dijete bude kulturno. To mi je na prvom mjestu i naravno da odrasta u zdravom okruženju ispunjenom ljubavlju porodice – kazala je Maja.

Ona je mladim mamama poručila da ne obraćaju puno pažnju na okolinu, te da se, kada je odgoj djece u pitanju, vode isključivom svojim osjećajem.

– Mislim da svaka mama svom djetetu želi najbolje, ono što ona zna  i misli da je najbolje. Vidim da danas mnogo osuđuju mame da li su i koliko posvećene posebno one koje se brzo vrate poslovnim obavezama, ali mislim da je zaista sve individualno i da svaka mama treba prije svega uspostaviti vezu sa svojom bebom, upoznati je i procijeniti kada i koliko joj je potrebna. Postoje bebe koje  od rođenja žele stalno biti uz mamu, obično se to veze za dojenje, pa kažu ako je spustim ona plače. To je zato što beba želi toplinu, osjeća se zaštićeno i spokojno u vašim rukama, ako ste u mogućnosti pružite im to. Jako brzo odrastu i izađu iz vašeg naručja – rekla je za roditelji.ba.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Irfan Ribić za Kidsinfo: Osjećaj sreće i radosti kada sam postao otac bio je neopisiv

Naredna priča

Moda za mame: Božena Lazarević kao inspiracija

Najnovije iz RODITELJI

-->