fbpx

Nikolina Kovač o mršanju nakon porođaja: U obje trudnoće sam se ugojila 20 kilograma

Bh. pjevačica Nikolina Kovač majka je dvoje mališana, sina Nikolaja kojeg je rodila 2013. godine i kćerke Nikolete koju je na svijet donijela krajem 2019. godine.

Nikolina je za srbijanske medije otkrila da se tokom obje trudnoće ugojila 20 kilograma, ali i to kako se u rekordnom roku oba puta vratila na svoju idealnu kilažu.

Poslije prvog porođaja do idealne kilaže stigla sam za mjesec i po, ali sam narušila krvnu sliku i non-stop sam se osjećala umorno. Poslije druge trudnoće sam odlučila da smršam na zdrav način. Najvažnije je biti istrajan i uporan – kazala je ona.

Ona je dodala da se nakon druge trudnoće hranila isto kao i nakon prve, ali je osnovna razlika bila u porcijama koje je jela.

Poslije prvog porođaja porcije su bile minimalne i nedovoljne, što je bilo potpuno pogrešno jer najvažnije je smršati, a ostati zdrav – rekla je.

Svi koji žele da smršaju neka budu istrajni i uporni. Ne mogu da očekuju rezultate “odmah i sad”, ali moraju da uzmu stvari u svoje ruke

Naime, Nikolina tokom dana, naprimjer, jede ovsene pahuljice, voće i povrće, kao i piletinu, dok dan završava večerom u vidu tuna salate. Ne krije da ponekad prekrši dijetu.

Katkad prekršim dijetu jer mi se jede nešto slatko, ali se već naredni dan vratim na staro. Red, rad i disciplina su, ipak, ključni. Ništa nije slučano. Pijem i dosta vode i preferiram brzi hod – objasnila je ona i dodala da je nekoliko mjeseci nakon porođaja krenula i s nešto intezivnijim treninzima.

Ključ je u, kako ističe, upornosti.

Svi koji žele da smršaju neka budu istrajni i uporni. Ne mogu da očekuju rezultate “odmah i sad”, ali moraju da uzmu stvari u svoje ruke. Ako ne mogu da priušte teretanu, neka izađu i trče, neka se vraćaju pješke s posla. Neka ne traže izgovore jer se sve može postići – poručila je ona i otkrila da se s viškom kilograma suočila i tokom tinejdžerskih dana.

Poslije prvog porođaja do idealne kilaže stigla sam za mjesec i po, ali sam narušila krvnu sliku i non-stop sam se osjećala umorno. Poslije druge trudnoće sam odlučila da smršam na zdrav način. Najvažnije je biti istrajan i uporan

To je, kako je istakla, uticalo na to da joj se u tinejdžerskim godinama pojave kompleksi.

Kao tinejdžerku djeca su me zadirkivala zbog viška kilograma. Imala sam kompleks i sigurno je to ostavilo posljedice na moje samopouzdanje jer djeca znaju biti veoma surova. Ali eto u životu se sve okreće i ništa nije trajno. Tada sam na nagovor roditelja počela zdravo da se hranim, intezivno treniram i poslije godinu i po ušla sam u omiljenu matursku haljinu gotovo idealnih mjera. Hvala mojim roditeljima koji su me dodatno stimulisali jer da tada nisam napravila rez, možda bih imala problem cijeli život -kazala je.

(zena.blic.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Svaki 14. školarac ima probleme s vidom

Naredna priča

Izazovi na društvenim mrežama: Stručnjaci otkrivaju jesu li djeca u opasnosti?

Najnovije iz VIJESTI

-->