fbpx
/

Jelena Đoković poslala snažnu poruku svim roditeljima: Teme o kojima mora da se priča

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića, na svom je Instagram profilu napisala poruku koju je uputila svim roditeljima.

Naime, ona je roditelje pozvala da na YouTube-u pogledaju dokumentarni film Childhood 2.0 u kojem se govori o djetinjstvu uz društvene mreže.

Društvene mreže i smart telefoni i tableti su jako opasni za našu djecu. Ne samo za razvoj njihovog mozga, već i njihovu bezbjednost. Kada budete pogledali ovaj film, imaćete priiku da vidite i roditelje i djecu kako se osvrću na različite probleme i potpuno otvoreno pričaju o svojoj svakodnevici. Djeca provedu minimum 7h na telefonima i prebacuju s jedne na drugu aplikaciju – napisala je, između ostalog, ona.

Dodala je i to da je upotreba telefona direktno povezana sa dosadom.

Društvene mreže = napadanje, osude, kritike, pozivi na samoubistva ili sex. Jedna od ovih porodica u filmu je izgubila svog člana; izvršio je samoubistvo nakon maltretiranja svojih vršnjaka sa samo 10 godina. Ovo su teme o kojima mora učestalo da se priča i aktivno traži rješenje. Molim vas pogledajte i hajde zajedno da diskutujemo – napisala je ona.

Podsjećamo, Jelena i Novak imaju sina Stefana i kćerku Taru.

Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baba i deda, a Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, vjerujem da će zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju istorije i budućnosti – rekla je ona jednom prilikom.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Beauty tajne Jelene Blagojević Harbinja: Našminkajte se za 5 minuta

Naredna priča

Marija Omaljev pokazala kako izgleda u 9. mjesecu trudnoće: Brojimo sitno

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->