fbpx

Mona Muratović ne krije ponos: Šesti rođendan kćerke Livije

Poznata bh. glumica Mona Muratović na svom je Instagram profilu napisala emotivnu poruku povodom 6. rođendana kćerke Livije.

Skrinšatovala sam jer sam samo to mogla, iz daleka, umjesto poljupca i zagrljaja. Sretan rođendan, moj Liško Pliško, moja Lila Svila, moja Livijuškić najdivnija. A to koliko iznaneđenja su priredili moji i Dankovi prijatelji…. zahvalna sam cijelim bićem. Proslavit ćemo kako valja kad mama dođe. Ja sam jedna blagoslovljena žena – napisala je ona.

Podsjećamo, Mona ima i sinove Akina i Viga.

– Najveći izazov roditeljstva je oduprijeti se ekranima. Kratko i jasno. Djeca treba da se igraju vani, da maštaju, crtaju, kasnije da čitaju i druže se. Ogromna, nemjerljiva šteta je pustiti dječiji mozak da satima “trune” ispred ekrana. Iako to roditeljima daje trenutke dragocjenog mira, za dječiji mozak je nenadoknadiva šteta. Ja se kao majka borim protiv toga i puštam da me vodi osjećaj jer znam koje su dugoročne posljedice. I moja djeca povremeno koriste pametne uređaje, ali daleko od toga da žive u virtuelnom svijetu kao masa djece danas – rekla je ona u intervjuu za naš magazin.

Foto: Almin Zrno

Otkrila nam je čime je djeca u svom odrastanju svakodnevno oduševljavaju.

– Maštom. Ne znam da li zato što su moji, ali meni su njih troje, svako na svoj način, beskrajno zanimljivi u svojoj mašti i talentima. Akin prekrasno crta, posebno grafite, pravi stripove, svira klavir i igra fudbal. Livia je show man. Iako je sramežljiva pred nepoznatima, među nama je jako zabavna i preduhovita. Vigo je oduševljenje u svim mogućim sferama. Mi smo toliko zaljubljeni u njega da se to ne da u riječi staviti – kaže ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Amra Džeko: Ponosna sam na to u kakvu mladu damu si izrasla

Naredna priča

Andrea Tomašević Kolenda o kćerkinom polasku u prvi razred: Neki dani će sigurno biti teži, neki lakši

Najnovije iz Rođendani

-->