fbpx

Andrea i Slađana o razlikama u odgoju djece: Nema potrebe da jedne drugima govorimo šta je bolje

Zahvaljujući, prije svega, internetu, odnosno društvenim mrežama, često možemo pročitati da je u roditeljstvu nešto ispravno, a nešto ne.

Uz sve to, nerijetko, dolaze i čitavi “priručnici” o tome kako bismo trebali odgajati dijete u kojima se, po nepisanom pravilu, osuđuje bilo kakav drugačiji pristup. No, znači li to da oni koji ne odgajaju djecu “po priručnicima” griješe? Ove teme dotakle su se poznate blogerice Andrea Tomašević Kolenda i Slađana Ikić koje su snimile video o tome kako različito odgajaju svoju djecu.

Dvije mame koje različito odgajaju svoju djecu i obje to rade na najbolji mogući način. Nijedna nije bolja, a ni lošija od ove druge. Obje sve rade ispravno, onako kako misle da je najbolje za njihovo dijete. Ne ubjeđuju se, ne takmiče, ne dokazuju ispravnost svojih izbora, ne polemišu o metodama i načinima odgoja! Nema potrebe da jedne drugima govorimo šta je bolje, da osuđujemo, negativnim komentarima ponižavamo tuđe izbore, svojim metodama dokazujemo da smo majke kraljice… sve smo iste! Jedne, jedine i najbolje svom djetetu – napisala je Andrea ispod videa.

Pogledajte o čemu je riječ.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Samra Menzilović Ćatić o majčinstvu u 21. godini: Prva reakcija je bila strah

Naredna priča

Bh. pjevačica rodila drugo dijete

Najnovije iz RODITELJI

-->