fbpx
/

Tata na porodiljskom: Prepun utisaka i bez štitne žlijezde, ali srećan što sam preživio

Moderan način života donio je mnoge trendove, među njima i onaj da mladi roditelji više savjete o roditeljstvu ne traže isključivo od svojih roditelja, već na internetu. Među popularnim Instagram profilima, koje isključivo pišu mame, pronašli smo i jedan čiji je autor muškarac. Naime, @tata_na_kub je ime profila na kojem jedan tata dijeli svoje iskustvo kada je riječ o porodiljskom odmoru.

Tako je na jednom od postova otkrio da, prije nego što je uzeo porodiljsko, nije imao razumijevanja za suprugu s kojom ima troje mališana.

Prije odlaska na porodiljsko zaista nisam imao razumijevanja za toliku problematiku boravka kod kuće i stalne vapaje supruge “ja ne mogu više”. Mislim se šta ne možeš više, čovječe ne radiš ništa, uživaš kod kuće sa svojom djecom, pa ništa ljepše nema u životu. Ali u kući se zaratilo. Po njenim tvrdnjama kada kasnim dva minuta, to je kao dva sata i stalno neka drama. OK. Poslije nekoliko nerealizovanih razvoda, odlučim da preuzmem stvar u svoje ruke, usput odmorim od posla, uživam s djecom i pokažem joj da je lako i da su problem samo hormoni koji još nisu u balansu i da će to sve doći na svoje. I došlo je. Ali meni – napisao je on.

Otkrio je i kako sada izgleda njegova svakodnevica.

Ne mogu u wc da odem bez da mi neko lupa na vrata, ne stižem da jedem, smrdim ko fuga jer sam zaboravio šta je tuš, odmor i brijanje. Ne znam kako ne razumije da ta djeca ustaju u 7:00 (osim ako ne porane), da Lenka mora da isplače život prije nego što upadne u redovnu dremku, da ne pričam o tome da pelenu moram da joj mijenjam čim se upiški jer je tako sama odredila. A i ova dvojica svako malo hoće u WC, stalno su gladni, stalno su nešto. Ko bi imao ideje za sve te raznovrsne ručkove. Ja ne znam kad stignem uopšte i da skuvam. Hvala Bogu pa se ovaj “odmor” uskoro završava i vraćam se s porodiljskog kao s fronta. Prepun utisaka i bez štitne žlijezde, ali srećan što sam preživio – napisao je, između ostalog, on i dodao da preporučuje porodiljsko svima koji misle da im je žena “luda” bez razloga.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Martina Mlinarević: Moje iskustvo COVID-19 vakcinacije

Naredna priča

Gordana i Nikolina, majke dječaka s Down sindromom: Često se u roditeljstvu pitamo jesmo li dovoljno dobri

Najnovije iz RODITELJI

-->