fbpx

Općina Centar organizira besplatnu školu atletike

U ovoj godini Općina Centar, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač, započinje s realizacijom besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola s područja te općine.

Naime, atletika uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost, a s tim projektom se nastoji popularizirati atletika među osnovcima s područja te lokalne zajednice. Planirano je da realizacija projekta počne u ponedjeljak, 16. marta. Projektom će biti obuhvaćena djeca od prvog do devetog razreda osnovnih škola. Prema predviđenom programu i dinamici rada frekvencija vježbanja će biti četiri puta sedmično po 60 minuta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ i to ponedjeljkom i četvrtkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima (9 i 15.30 sati). Cilj škole atletike jeste da omogući obuku za oko 50 mališana iz osnovnih škola, te da se među osnovcima populariziraju atletske dicipline a naročito trčanje i skokovi u dalj.

Djeca će kroz period od osam mjeseci usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu. Trenažni proces će voditi bh. olimpijac Islam Đugum sa svojim timom, a kontakt telefon za dodatne informacije je 061/389-791, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA/kidsinfo.ba)

Prethodna priča

dm drogerie markt BiH: Svaki dan je dan žena

Naredna priča

Amra Džeko: Zimske radosti s mališanima

Najnovije iz VIJESTI

-->