fbpx
/

Tajna ljepote Angeline Jolie

Nije tajna da poznata glumica Angelina Jolie već godinama nosi titulu jedne od najljepših žena na svijetu.

Naime, Angelina od 11. godine ima istu dermatologinju, doktoricu Rhondu Rand, koja je za američke medije otkrila na koji način slavna glumica njeguje svoju kožu.

Angelina je oduvijek bila vrlo nježna prema svojoj koži. Ima sreće što ima prelijepu kožu i ten koji je naslijedila od svoje majke Marcheline. Ona je zbilja prava prirodna ljepotica, pa nikada nije morala nanositi previše preparata na lice. Koristila je kreme sa zaštitnim faktorom, nježne proizvode za čišćenje, antioksidanse, te ponekad glikolnu kiselinu i prirodne proizvode. AHA kiseline su takođe dobre za nju jer su prirodne. Nisu joj potrebni pilinzi ili proizvodi s dosta hemikalija – otkriva dr. Rand za InStyle.

Na putovanjima 46-godišnja Angelina koristi kremu koju je kreirala njena dermatologinja sa zaštitnim faktorom bez hemikalija i obogaćenu antioksidansima.

Još jedan proizvod koji uvijek nosi na putovanjima su Dermabasics tuferi sa 20 posto glikolne kiseline. Oni uklanjaju mrtve stanice sa kože, povećavaju proizvodnju kolagena i elastina, čiste pore i uklanjaju diskoloraciju na površini kože – objašnjava dermatologinja.

Glumica s vremena na vrijeme odlazi na laserske tretmane uklanjanja pigmentacije s lica izazvane sunčanjem, a kako kaže dermatologinja, ovaj tretman može popraviti stanje kože i dati joj sjaj. Vrlo je disciplinovana i po pitanju nanošenja krema sa zaštitnim faktorom, otkriva dermatologinja.

(InStyle, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Psihologinja Jela Aleksić Lazić: Roditelji zauzimaju važnu ulogu u seksualnom odgoju djeteta

Naredna priča

Otkrio je tajne sastojke: Jelo kojim je princ William impresionirao Kate

Najnovije iz Samo za Mamu

-->