fbpx

Kidsinfo preporuka: SLAGALICE koje svi vole

Svjedoci smo prakse koja podrazumijeva da djeca svih uzrasta sve više vremena provode pred ekranima pametnih uređaja. Ukoliko želite to da promijenite, predlažemo vam da, zajedno s djecom, pronađete aktivnosti koje će ih zabaviti, ali i edukovati. Preporučujemo vam da na društvenim mrežama pogledate profil @slagalice na kojem ćete pronaći puzzle za pripadnike svih generacija.

O onome što imaju u svojoj ponudi za naš portal govori Kenan Isaković, marketing menadžer zadužen za promovisanje i brendiranje firme SLAGALICE. Na početku razgovora nam u kratkim crtama predstavlja ovaj brend koji ćete, ako već niste, sigurno zavoljeti.

Kenan: U ponudi imamo razne slagalice zabavnog i edukativnog karaktera. Slagalice se prave od recikliranog kartona i ne koriste se boje koje su štetne po zdravlje djece. Također, zanimljive su i zbog toga što nisu u standardnom obliku puzzli, već je svaka posebno izrezana po motivima po kojima su rađene, kao što su, naprimjer, oblici životinja, motornih vozila ili nekih drugih predmeta.

Kidsinfo: Možete li nam reći nešto više o slagalicama koje imate u svojoj ponudi?

Kenan: Slagalice su namijenjene djeci od dvije, odnosno tri godine pa na dalje. Za one najmlađe imamo slikovite, zabavne slagalice, za djecu predškolskog uzrasta slagalice sa slovima i brojevima, a za djecu školskog uzrasta, odnosno i onu stariju nudimo edukativne puzzle poput fizičkih i političkih karti Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta, te još dosta toga.

Kidsinfo: Šta mislite da slagalice iz Vaše ponude neosporno izdvaja u odnosu na slične proizvode na tržištu?  

Kenan: Sigurno tvrdimo da je svaka tema slagalice koju nudimo naš patent, te možete i sami vidjeti da na tržištu BiH i Balkana, pa i dalje, ne postoji ovakva vrsta slagalica, a posebno ne da se bave ovim temama koje mi imamo u ponudi.

Kidsinfo: Slagalice su, kako ste to i napisali u opisu profila, svojevrsna zabava za sve članove porodice. No, na koji način mogu uticati na razvoj djece?

Kenan: Osim za zabavu, slagalice su veoma korisne za razvijanje dječijeg mozga, te pospješuju koncentraciju, koordinaciju očiju i ruku, a doprinose i unapređenju snalažljivosti, orjentacije i procesa snalaženja u prostoru, te šire vidik gledanosti i, pored svega nabrojanog, nude dodatnu edukaciju.

Kidsinfo: Slagalice iz Vaše ponude su napravljene od recikliranog kartona. Koliko je to bitno s aspekta zaštite životne sredine i zbog čega bi svi trebali birati baš takve proizvode?

Kenan: Svjesni smo koliko se godišnje uništi šuma i koliko zbog toga imamo prirodnih nesreća poput klizišta i zemljotresa. Koristeći reciklirani karton, mi ustvari koristimo potrošni materijal i time čuvamo prirodu, a u isto vrijeme proizvodimo nešto što neće narušiti ljudsko zdravlje.

Kidsinfo: Koje su to najtraženije slagalice iz Vaše ponude?

Kenan: Naše mušterije nisu izbirljive i svi nastoje da posjeduju sve slagalice koje imamo u ponudi, ali ako trebamo baš izdvojiti neke od njih, to bi sigurno bile edikativne slagalice poput karte BiH i karte svijeta. Tu su i slagalice sa slovima i brojevima jer djeca vole da uče na zabavan način, a tako i ispunjavaju svoje školske zadatke.

Kidsinfo: Ko su Vaši najčešći kupci?

Kenan: Naši najčešći kupci su roditelji djece školskog i predškolskog uzrasta.

Kidsinfo: Živimo u vremenu pametnih uređaja. Šta Vaše iskustvo kaže, koliko su slagalice kakve Vi imate u svojoj ponudi, popularne u svijetu u kojem je, gotovo sve, digitalno?

Kenan: Istina je da većinu naše svakodnevnog vremena oduzimaju računari, pametni telefoni i ostala tehnologija, ali upravo tu vidimo priliku za slagalice kada je riječ o zanimaciji. Naime, čovjek se uvijek vraća svojoj prirodi i poželi stvari koje će osjetiti i pomjerati svojim rukama.

Kidsinfo: Na koji način svi zaintersovani mogu naručiti slagalice iz Vaše ponude?

Kenan: Svi zainteresovani, koji žele naručiti naše slagalice, mogu nam se javiti preko naših profila na društvenim mrežama ili putem telefona i njihove slagalice će biti isporučene u roku od 24 sata na njihovu kućnu adresu.

Kidsinfo: Da li dostavu vršite u sve gradove BiH?

Kenan: Dostavu brzom poštom vršimo u sve gradove BiH.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Otkrio je tajne sastojke: Jelo kojim je princ William impresionirao Kate

Naredna priča

Nina Aleksić Oliveira: Kako olakšati putovanja sa djecom

Najnovije iz VIJESTI

-->