fbpx

Akademija ljepote DALILA: Volite sebe, volit će Vas i drugi

Dalila Poljo Sinanović za naš portal otkriva  kako se istovremeno posvetiti poslu koji voliš i porodici, te ovom prilikom poklanja nadogradnju trepavica našim čitateljima i pratiteljima. Učestvujte u nagradnoj igri koju možete pronaći na Kidsinfo Facebook i Instagram profilima. 

Dalila Poljo Sinanović je kozmetičarka po struci, a ujedno i vlasnica “Akademije Ljepote Dalila”. Kaže da je najviše ispunjava to što radi posao koji voli, te se s ljubavlju posvećuje svojim klijenticama nudeći im razne kozmetičke usluge kao i nesebične  ženske savjete.

Pored svakodnevnih poslovnih obaveza Dalila uspijeva da održi balans između posla i porodice. Predana je svom poslu ali ne smije da manjka ljubavi i pažnje njenoj porodici. Iako je potpuno posvećena svom poslu, ona je i  predana majka i supruga, svojoj djeci Affanu (3 godine) i Umi (2 godine), te suprugu Arminu. Svakodnevno se susreće sa upitima svojih klijentica i poznanika kako uspijeva obavljati svoj posao i biti predana svojim klijenticama, učenicima na edukacijama, obavezama u Akademiji, pored dvoje male djece i supruga.

– Kroz ovaj posao i svoje lično iskustvo, shvatila sam da ako želimo biti uspješne i sretne žene moramo biti veliki borci i posložiti svoje ciljeve u životu, te na prvo mjesto staviti porodicu i posao – kaže Dalila.

– Svaka majka je u jednom momentu zarobljena obavezama oko svoje djece, dodatni pritisak porodice, prijatelja sa milion pitanja oko odgoja djece i spajanja zahtjevnog posla. Mislim da smo mi žene mnogo jake, uvjerila sam se kroz moj posao gdje je 97% žena, te vam moram reći da žena – ženi može pomoći sa svojim savjetom, osmijehom, lijepom rječju. U mom poslu sam shvatila koliko jedan kompliment, savjet, kozmetički tretman vrati samopouzdanje ženi. Svaka žena ima pravo i treba da se osjeća lijepo i ispunjeno! Kada su nam djeca mala uvijek imamo izgovore, najmanje imamo vremena za sebe – majke, mislim da je sve kako sebi napraviš tako će ti i biti. Djeca su bogatstvo i treba da imaju uzajamnu ljubav roditelja, otac je tu da pomogne i ženi i djeci, kao i majka za oca i djecu. Volite sebe, volit će Vas i drugi.. – dodaje.

Za kraj Dalila daje mali savjet našim čitateljima:”Poštuj, voli, cijeni i radi posao koji voliš! Ne sanjaj svoj život, nego živi svoje snove!”

Dalilinu Akademiju ljepote možete pronaći na adresi Valtera Perića 11 ili ih kontaktirati putem telefona 061 88 55 88.

Prethodna priča

Amel Tuka: Prva fotografija sa sinom

Naredna priča

Kidsinfo fotoreportaža: Bh. destinacija za šetnju, sport, rekreaciju i druženje

Najnovije iz VIJESTI

-->