fbpx

Adrenalin park u Pionirskoj dolini bi trebao biti završen do kraja augusta

Izgradnja adrenalin parka u Pionirskoj dolini odvija se predviđenom dinamikom. Ovaj novi sadržaj u Pionirskoj dolini posjetiocima bi mogao biti dostupan već krajem avgusta, saopćeno je iz KJKP Park Sarajevo.

Par će se  prostirati na površini oko 2.500 metara kvadratnih, a u planu je da  prostor  dobije i sadržaje koji će djeci biti na raspolaganju i  tokom zimskih mjeseci.

Prvi dijelovi adrenalin parka u Pionirskoj dolini čija izgradnja je počela prije nešto više od dvije sedmice već su montirani.Postavljena je nosiva konstrukcija i montiraju se posljednji dijelovi vještačke stijene za penjanje. Vještačka stijena viša je od šest metara, a površina joj je veća od 50 metara kvadratnih. Prve sajle za zip line su također postavljene, a u izgradnji su polazna i zaustavna platforma. Pripreme za izgradnju adrenalinskih staza s preprekama su također u toku.

Adrenalin park u Pionirskoj dolini, kako se ističe,  trebao bi biti završen krajem mjeseca i činiti će ga tri interesantna dijela za potpunu adrenalinsku zabavu.

Park je  potpuno novi sadržaj i ponuda za sve posjetioce Pionirske doline i prvi ovakve vrste u centru Sarajeva. Nakon što bude završena izgradnja adrenalin parka koji će se prostirati na lijevoj strani Pionirske doline, od ulazne kapije, u hladu visokih stabala, bit će izvršena i obuka radne snage koja će raditi i brinuti o sigurnosti djece i mladih.

Izgradnja adrenalin parka projekt je koji preduzeće Park i Pionirska dolina realiziraju uz  podršku Općine Centar koja je osigurala finansijska sredstva za njegovu izgradnju i obuku radnika.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Uticaj vršnjaka na razvoj socijalnih vještina

Naredna priča

Rad od kuće tokom pandemije? Savjeti za radni ured vaših snova

Najnovije iz VIJESTI

-->