fbpx

Kidsinfo.ba preporučuje: Bh. destinacije koje možete posjetiti sa školarcima

Ukoliko ste zbog trenutne situacije s korona virusom u dilemi gdje da provedete godišnji odmor ili da odmorite za vikend, nemojte zaboraviti da i u našoj zemlji postoji jako puno destinacija koje možete posjetiti i uživati s ostatkom porodice. 

U nastavku vam donosimo prijedloge koji su idealni ukoliko u porodici imate djecu školskog uzrasta. 

JAFFA PLANTAŽE

Jaffa plantaže u Blagaju su savršen izbor ukoliko tražite mjesto na kojem ćete uživati i odmarati sa članovima porodice. Tamo vas čeka staza za šetanju ili vožnju biciklom, vozić Voćko, brojna piknik i foto mjesta, veliko igralište i još mnogo toga. Jaffa-Komerc je kroz razne aktivnosti oduvijek težio prezentaciji i približavanju poljoprivrede na zanimljiv i edukativan način. U skladu s tim, mogu se pohvaliti s mnogobrojnim sadržajima za sve generacije. Uz veleprodaju i maloprodaju voća i povrća, u svojoj ponudi imaju i luksuzne kuće za odmor koje garantiraju potpunu privatnost.

ZELENGORA

Zelengora – one of the most beautiful mountin in the Republika ...

Zelengora  je planinsko područje koje se nalazi u jugoistočnom dijelu Republike Srpske i sastavni je dio nacionalnog parka Sutjeska. Prostrana je, nepregledna, bogata šumom, zelenim pašnjacima i vodenim površinama. Iako na njoj postoje brojni vrhovi, Zelengora je ujedno i pitoma i blaga planina. Posebnu draž joj daju njene ”gorske oči”, bistra glacijalna jezera smještena u samim podnožjima vrhova. Na Zelengori je, takođe, dragocjen i bogat fond divljači i rijetkih biljnih vrsta, od kojih su brojne endemske. Sve to Zelengoru čini savršenim mjestom za uživanje u šetnji ili porodičnom kampovanju.

ANDRIĆGRAD

Andrictown | Tourist organization of Municipality of Visegrad

Andrićgrad  je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. U arhitektonskom pogledu grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu posjetitelji će moći da se vrate u prošlost, što će posebno biti zanimljivo školarcima koji vole umjetnost i istoriju.

NACIONALNI PARK UNA

Razgledavanje Nacionalnog parka Una, kako doći do Une autobusom

Nacionalni park Una posjetiteljima pruža mogućnost da uživaju u prirodnim ljepotama. Kao top atrakcije izdvajaju Štrbački buk, Kulen Vakuf, Martin Brod i Lohovo, a za školarce u svojoj ponudi imaju jednodnevne izlete edukativnog karaktera. Programi i edukativne radionice su koncipirani na način da djeca u neposrednom kontaktu s prirodom, aktivnim istraživanjem i učenjem.

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Video: Vježbe za trudnice po mjeri Amre Džeko

Naredna priča

Recepti za sedam dana: Mama četvero djece otkrila šta možete kuhati tokom sedmice

Najnovije iz Porodična putovanja

-->