fbpx

Na šta morate paziti prilikom kupovine sunčanih naočala za svoje dijete?

Imajte na umu ove savjete prilikom kupovine sunčanih naočala za svoju djecu:

  • Kupite sunčane naočale koje blokiraju od 99 do 100 posto UVA (duge) i UVB (kratke duljine) zrake.
  • Kupujte samo sunčane naočale koje označavaju postotak UVR zaštite koju pružaju. Potražite veće sunčane naočale koje pokrivaju i područje oko očiju.
  • Koristite leće otporne na lom.
    Djeca su uvijek u pokretu, a sunčane naočale trebaju odgovarati aktivnom načinu života. Pronađite polikarbonatne leće otporne na udarce i na ogrebotine. Kada govorimo o okvirima, oni bi trebali biti savitljivi, ali neraskidivi. Sunčane naočale bi trebale sjesti tijesno i blizu djetetovom licu. Plastične leće su najbolje, osim ako vam liječnik ne preporuči staklene leće.
  • Neka ih djeca sama odaberu.
    Vaša će djeca vjerojatnije nositi sunčane naočale ako im je omogućeno da ih odaberu. Dajte svom djetetu izbor između nekoliko pari sunčanih naočala koje zadovoljavaju ove specifikacije.
  • Čuvajte im sunčane naočale.
    Čuvajte sunčane naočale vašeg djeteta na sigurnom mjestu kad ih ne nosi kako biste spriječili da se izgube, razbiju ili ih djeca zaborave.
  • Budite im dobar primjer.
    Kao roditelj, nosite sunčane naočale dosljedno kako bi i djeca stekla rutinu njihova nošenja.
  • Ne zaboravite kremu za sunčanje i kapu!
    Sunčane naočale blokiraju ultraljubičaste zrake koje dolaze izravno kroz leće. Koža oko očiju, čela i obraza izložena je ultraljubičastim zrakama koje se odbijaju od okolnih površina. Stoga koristite i šeširiće i kape i kremu za sunčanje koji će odbijati sunce odozgora i sa strana.

(Dječjaposla.com)

Prethodna priča

10 grešaka kojima sabotiramo dojenje

Naredna priča

Kako upoznati dijete s budućom maćehom ili očuhom?

Najnovije iz Ostalo

-->