Neodoljivi spoj cokolade i kokosa, jeste li za nešto takvo? Pripremite sastojke, recept je tu.
⠀
Recept: ⠀
Za biskvit⠀
⠀
6 jaja⠀
8 kašika šečera⠀
10 kašika brašna ⠀
4 kašike ulja⠀
4 mlijeka⠀
1 prašak za pecivo ⠀
( supene kašike ) ⠀
⠀
I još: ⠀
100g maslaca⠀
200g tamne čokolade⠀
250ml mlijeka⠀
200g usitnjenog kokosa⠀
⠀
Priprema: ⠀
Pjenasto umutiti jaja sa šečerom, nekih 5-7 minuta. Sve dok jaja ne budu skoro pa bijela.⠀
Potom dodati kašiku po kašiku brašno, uz konstantno miješanje, ulje i mlijeko. Na kraju dodati i prašak za pecivo. ⠀
Preliti smjesu u kalup/tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći na prethodno zagrijanoj rerni ( 180 C) 25 minuta. ⠀
⠀
Dok se biskvit peče – istopiti u mlijeku čokoladu i maslac. Na srednje jakoj toploti. ⠀
⠀
Biskvit izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, potom izrezati na kocke. Svaku kocku ubaciti u otopljenu čokoladu na 3-4 sekunde potom prebaciti i uvaljati u kokos. ⠀
To je to! Možete ostaviti da se još malo ohladi ili odmah pojesti!
(Kidsinfo.ba)
Pročitajte još: