Brownies. Jeste se ikada pitali zašto svi stavljaju sol u čokoladu? Probajte! S Prstohvatom Podravka Saluta čokolada u kolačima ( i općenito) će biti mnogo ukusnija! Sve je zasnovano na receptorima na jeziku.
⠀
Recept: ⠀
⠀
4 jaja⠀
200g šečera⠀
250g putera⠀
200g tamne čokolade ( min 70% čokolade)⠀
3 pune velike kašike brašna⠀
2 pune velike kašike kakaa u prahu⠀
1 mala čajna kašika praska za pecivo⠀
1/2 male kašike Saluta⠀
⠀
Priprema:⠀
Jaja i šečer pjenasto umutiti. Potom dodati suhe sastojke. ⠀
Laganim pokretima umutiti sastojke, cilj je da smjesa ostane prozračna. Potom istopiti čokoladu sa puterom i ostaviti je 2 min da se malo ohladi. Dodati čokoladu i lagano umutiti u smjesu. Na vrhu dodati salut.⠀
⠀
Peći na 180° 20-25 min . Brownies je sočan i vjerovatno tečan u sredini. Ako želite možete peći 30 min i dobiti pečen brownie i u sredini.
(Kidsinfo.ba)
Pročitajte još: