fbpx

Prijavi se sada: Festival „Kids Star“ 2024 traži nove zvijezde

Prijave za 2. međunarodni festival dječije muzike Sarajevo „Kids Star“ 2024. su zvanično otvorene.

Festival koji inspiriše djecu da pjevaju, vole život i pokažu svoje umjetničke talente održat će se 7. decembra u Domu mladih u Sarajevu, s još bogatijim i uzbudljivijim takmičarskim i revijalnim programom. 

Učesnici će imati priliku za obilazak Sarajeva na dan Festivala u jutarnjim satima, te učestvovati u kreativnim radionicama dan ranije.

Prošlogodišnji „Kids Star“, održan 2. decembra, bio je izuzetno uspješan. U takmičarskom dijelu programa nastupalo je 20 učesnika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, podijeljeni u dvije kategorije:

  • Male zvijezde 
  • Mlade zvijezde 

Ove godine pravo učešća imaju pojedinci i duet sa pjesmama odgovarajuće tematike i tekstovima prilagođenim dječijem uzrastu. Pjesme trebaju biti o dječijoj svakodnevici, igrama, maštanjima, ljubavi i svemu što na pozitivan način prikazuje ljepotu i slobodu dječijeg odrastanja. Pjesme moraju biti novonastale (ne starije od godinu dana) i autorske. Mogu biti ranije izvođene, ali van granica BiH.

Djeca i mladi od 5 do 15 godina mogu slati prijave na e-mail: prijava@artista.ba do 15. septembra 2024. godine do 23:59h. Prijavni obrazac i propozicije možete pronaći na web stranici www.artista.ba.

Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti “ARTISTA”, kao organizator, ove godine očekuje još veći broj prijava, sa ciljem da Festival postane centralni događaj za djecu u BiH, ali i šire.

Festival „Kids Star“ 2024. su do sada podržali Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS, Općina Centar Sarajevo i AMUS.

Za više informacija kontaktirajte nas putem društvenih mreža ili emailova: udruzenjeartista@gmail.com i info@artista.ba.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Na 12. Juventafestu sedam predstava: Prijave za volontere otvorene do 15. augusta

Naredna priča

Pet savjeta pedijatrice s Harvarda: Ovo nemojte raditi kada vam se dijete razboli

Najnovije iz VIJESTI

-->